Σε 80.000- 100.000 υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέσα στις επόμενες μέρες καθώς σχηματίζονται ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.
Πολλοί ιδιοκτήτες τους δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα έξοδα συντήρησή τους και προτιμούν να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών, τουλάχιστον 80-100.000 ιδιοκτήτες κυρίως παλαιών και μεγάλου κυβισμού θα καταθέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Στο μεταξύ από τις αρχές του χρόνου θα τεθούν σταδιακά σε ισχύ και τα νέα τιμολόγια των ασφαλιστικών εταιριών προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα ως προς τα κατώτατα όρια της αστικής ευθύνης αλλά και τις αυξημένες των υποχρεώσεις των εταιριών (ΦΠΑ επισκευών ανταλλακτικών ) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς στις περισσότερες εταιρίες θα κυμανθούν από 4-5%
Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης, αναπροσαρμόζονται εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011 και καθορίζονται στα .....750.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και 750.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς, ενώ από την 1η Ιουνίου 2012 τα παραπάνω ποσά ανεβαίνουν στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και σε 5 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα.
(asfalisinet.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top