Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούσαν πορεία, πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων, ενώ έγινε μία προσαγωγή.
Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδες νεαρών με κοντάρια από σημαίες συνεπλάκησαν κατά την έναρξη της καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα. Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και αμέσως άρχισε η κεντρική εκδήλωση στο χώρο του Ιδρύματος που θα κλείσει με το προσκλητήριο νεκρών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία..... με επικεφαλής την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και τα μέλη της επιτροπής εορτασμού, στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων της περιόδου της δικτατορίας.
Μέσα στο Ίδρυμα θα βρίσκονται συνεχώς φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, ενώ 7.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την περιφρούρηση της πορείας. Στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ώστε να απαγορεύεται η στάθμευση και γύρω στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να απαγορευθεί και η διέλευση οχημάτων.
Ειδικό ρόλο θα έχουν οι ομάδες «ΔΙΑΣ» και «ΔΕΛΤΑ» οι οποίες θα προχωρούν σε προληπτικές προσαγωγές. Θα φυλάσσονται κυβερνητικά κτίρια, νομαρχίες ενώ αστυνομικοί θα βρίσκονται σε διάφορα κτίρια.
(skai.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top