Ακούσαμε πριν από λίγο στο MEGA τον κ. Παπακωσταντίνου να δίνει συνέντευξη σε ξένο τηλεοπτικό σταθμό και ειλικρινά η συσκευή της τηλεόρασης που παρακολουθούσαμε κινδύνευσε από βαρύ αντικείμενο που εκτοξεύθηκε αθελά μας.... Τι είπε ο κ. Παπακωσταντίνου; Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι: "το ΠΑΣΟΚ νίκησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο λαός ψηφίζοντας  υπέρ των μέτρων  έδωσε εντολή να προχωρήσουμε....".
Την ίδια ώρα λοιπόν που στελέχη της  Νέας Δημοκρατίας στη Πάτρα (Θρασύβουλος Μαυρομάτης κ.α), αψηφώντας τον αντιμνημονιακό λόγο του Αντώνη Σαμαρά  συντάσσονται για τους δικούς τους λόγους με τον "μνημονιακό" υποψήφιο της κυβέρνησης κ. Κατσικόπουλο και το ΚΚΕ ακολουθεί τον μοναχικό του αντιμνημονιακό  δρόμο για  κομματικά και μόνο οφέλη, η κυβέρνηση θριαμβολογεί και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα νέα μέτρα στα οποία περιλαμβάνονται: 
α. Νέα μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (θα γίνει μέσω της φόρμουλας του ενιαίου μισθολογίου και των περικοπών των επιδομάτων τους π.χ οι εκπαιδευτικοί να περιμένουν μείωση του επιδόματος της εξωδιδακτικής απασχόλησης από 100-150 ευρώ τον μήνα)
β. Μαχαίρι στους μισθούς των υπαλλήλων ΔΕΚΟ
γ. Περαιτέρω μείωση  στις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων.
δ. Μείωση στις δαπάνες των ΟΤΑ μέσω του "Καλλικράτη" την ίδια στιγμή που οι νέοι  Δήμοι αναλαμβάνουν πολυ περισσότερες υποχρεώσεις.
ε. Λουκέτο τόσο σε φορείς του δημοσίου τομέα όσο και σε φορείς των Δήμων. Τα λουκέτα αυτά θα συνοδευθούν και με   απολύσεις εργαζομένων.
στ. Μαχαίρι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τόσο για φέτος, όσο και του χρόνου.
ζ. Ανοιγμα επαγγέλματος σε πολλές τάξεις εργαζομένων (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, ταξιτζήδες κ.α).
 Και βέβαια σε ένα περίπου μήνα χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που θα περίμεναν το δώρο των Χριστουγέννων για να ξελασπώσουν ή να αγοράσουν κάτι παραπάνω μιας και δεν επαρκεί ο μίζερος μισθός τους, θα μείνουν  μόνο με την όρεξη. Και βέβαια δεν μιλάμε για την τραγική κατάσταση που θα βιώσουν τα εμπορικά μαγαζιά από την έλλειψη αυτών των χρημάτων τα οποία διοχετεύθηκαν στους τοκογλύφους της Ευρώπης!
1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 9 Νοεμβρίου 2010 - 5:39 μ.μ.

Αν μου αποδείξεις από που έχεις τισ πληροφορίες για το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης των 190000 καθηγητών θα πω του Αντωνλακη από την Ριγίλης να σου δώσει γλυφιτσούρι!!!

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top