Ο, συμπαθής κατά τ’ άλλα, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και έμπιστος του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, Εγκεμέν Μπαγκίς, προσευχήθηκε χθες στο τζαμί των Βρυξελλών για το μπαϊράμι, δηλώνοντας ότι στην Αθήνα, από όπου είχε φτάσει, δεν υπάρχει τζαμί για να προσευχηθεί ένας μουσουλμάνος.
Προφανώς, κανείς δεν τον πληροφόρησε, κατά τις εν Αθήναις επαφές του, ότι η πρωτεύουσα της χώρας θα αποκτήσει τζαμί. Και μέχρι να συμβεί αυτό, όλοι οι δημόσιοι χώροι και οι πλατείες της Αθήνας, αποτελούν από τη Δευτέρα χώρους προσευχής των απανταχού μουσουλμάνων, επισκεπτών, τουριστών, μεταναστών, παρανόμων και μη.
Εξάλλου, και η αλλαγή στον Δήμο Αθηναίων, προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται, εξ’ ου και συμβολικά, η παναθηναϊκή μουσουλμανική προσευχή, έλαβε χώρα την επομένη της εκλογής του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη, ως Δημάρχου της πρωτεύουσας.
Φανταστείτε τι θα γίνει στην πόλη μας, όταν υλοποιηθούν και τα σχέδια της Υπουργού Περιβάλλοντος για πεζοδρόμηση του κέντρου, και της οδού Πανεπιστημίου: Η… Μέκκα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Φαίνεται ότι το άνοιγμα της Κυβέρνησης στις αραβικές χώρες, πέτυχε τους στόχους του…
(Toυ Φίλιππου Σαρρή - statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top