Την 17η Νοεμβρίου του 1973 δεν είχα γεννηθεί. Επομένως, δεν βίωσα την συγκλονιστική  νύχτα της εξέγερσης της νέας γενιάς, απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Μέσα όμως από τα διαβάσματα και τα ακούσματα εκατοντάδων μαρτυριών, αισθάνομαι βαθιά μέσα μου τον αγώνα, την αγωνία και την αντίσταση των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου. Διαισθάνομαι το φως που αναδύθηκε μέσα από τις καρδιές εκείνων των παιδιών και υπερκάλυψε το σκοτάδι εκείνης της μαύρης περιόδου.
Η νέα γενιά ήταν παρούσα την κατάλληλη χρονική στιγμή. Έγραψε ιστορία αλλάζοντας το ρου της νεότερης ιστορίας της δημοκρατικής Ελλάδας.Η νέα γενιά με πίστη στην ελευθερία, στην αλήθεια, στο δίκαιο έπραξε ως όφειλε απέναντι στην πατρίδα μας. Και δεν το έκανε με ιδιοτέλεια. Δεν προσδοκούσε κάτι. Το έπραξε γιατί το πίστευε.Το έπραξε γιατί θεωρούσε ότι ήταν το καθήκον και το χρέος της.
Σήμερα, στη δύσκολή εποχή που ζούμε ως συνέπεια της πολιτικής ανεπάρκειας και σαπίλας, η νέα γενιά καλείται να δώσει το παρόν. Και θα το δώσει, να είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό! Ως η νέα γενιά ενός άλλου “Πολυτεχνείου” θα λάμψει με την τόλμη της, διατυπώνοντας έναν άλλο λόγο. Λόγο πολιτικό, λόγο καθαρό!
Θα αντισταθεί στην κατρακύλα της πολιτικής, κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης καταδεικνύοντας έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της ικανότητας, της ποιότητας και της ισοπολιτείας όπου όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη ζωή και όχι μοναχά στην ύπαρξη.
Θα αναδείξει τον νέο ηγέτη. Εκείνον τον ανώνυμο νέο που τόσα χρόνια τον ήθελαν στο παρασκήνιο εκείνοι που δρούσαν χωρίς ντροπή στο προσκήνιο. Θα γεννήσει ξανά την ελπίδα στη χώρα!
Ανδρέας Τζουραμάνης
Επικεφαλής “Πρωτοβουλία Πάτρας”
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top