Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες μας της Δυτικής Ελλάδας, που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στο νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δώσαμε έναν έντιμο όσο και άνισο αγώνα με ελάχιστα μέσα προβολής των απόψεών μας, προβάλλοντας  στο μέτρο του δυνατού τις προγραμματικές μας αρχές και αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας, που απ’ την 1η Ιανουαρίου  θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.
Θεωρούμε υπ’ αυτές της συνθήκες ιδιαίτερα ικανοποιητικό το ποσοστό που πήρε ο συνδυασμός μας στους 3 νομούς της περιφέρειας, όπου για πρώτη φορά ο πολιτικός μας φορέας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συμμετείχε αυτοδύναμα σε εκλογική διαδικασία.
Η συμμετοχή μας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι συνθετική και δημιουργική αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις, που θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Περιφέρειας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί το μνημόνιο στις τοπικές μας κοινωνίες.
Η άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν  από την αρχή της προεκλογικής διαδικασίας σταθερή και ήμασταν το μόνο κόμμα που επιμέναμε αυτοδιοικητικά. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να θυσιαστεί σε διακηρύξεις και αφορισμούς κατά ή υπέρ του μνημονίου ή του «Καλλικράτη». Κι αυτό γιατί, είναι ο μοναδικός δημοκρατικός θεσμός, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο, τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, προβάλλοντας θετικές και εναλλακτικές θέσεις και λύσεις για τα τοπικά ζητήματα. Κάτι το οποίο δεν έγινε κατά την προεκλογική περίοδο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top