Είδηση-σοκ για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο αλλά και για τους πολίτες της ακριτικής Θράκης, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.
Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως, επισήμως γίνεται λόγος μόνο για «αναστολή λειτουργίας» των δυο νοσοκομειακών μονάδων.
Ωστόσο ήδη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του 492 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να μεταφερθούν και να εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωσή του.
Πρόκειται δηλαδή για μια άτυπη συγχώνευση των δύο νοσοκομείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις καθώς με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται πλέον στη διάθεση του ΕΣΥ.
Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές , «στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη έγινε μόνο η αρχή», προδικάζοντας ένα γενικότερο πρόγραμμα περικοπών στις υπηρεσίας Υγείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
(news247.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top