«Χρειάζεται γρηγορόσημο η εξόφληση των πυροπλήκτων;»
«Ανεξέλεγκτο και ύποπτο πάρε-δώσε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος;» 

Μιλώντας  στο «Ράδιο Ωμέγα», στους δημοσιογράφους Κ. Μάγνη και Κ. Κορτέση ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος απεκάλυψε ότι έχει καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές και αδιαφανείς διαδικασίες στην εξόφληση έργων που εκτελέστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος.
Όπως  είπε ο κ. Νικολόπουλος, «ζητώ σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, να δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα κατανομής του ποσού των 500.000 που έφθασε από την Αθήνα για εξόφληση έργω που ήδη έχουν εκτελεστεί. Πρέπει να μας πει τα κριτήρια βάσει των οποίων, κάποιους εξόφλησε και άλλους όχι» και συνέχισε:
«Δεν  πιστεύω ότι η Κυβέρνηση της  «διαφάνειας», έχει δώσει εντολές να γίνονται κρυφές συναλλαγές και μάλιστα, αφού προηγουμένως καταβληθεί αρμοδίως το γρηγορόσημο». Ο κ. Νικολόπουλος είπε ακόμα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις και τα έγγραφα στη Βουλή από τους προϊστάμενους Υπουργούς της Π.Δ.Ε.
Εξ άλλου, με ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, καταγγέλλει «χορό» αυθαιρεσιών, σπατάλες για ταξίδια, δημόσιες σχέσεις και δραστηριότητες προβολής και υπερβάσεις νομιμότητας σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις Τεχνικής Βοήθειας στη διαχείριση των πόρων του Περιφερειακού Ταμείου.
Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης  Εγγράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, επικαλούμενος  καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες.... η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, φέρεται να έσπασε υπογεγραμμένες, από την προηγούμενη Διοίκηση, συμβάσεις με αναδόχους αποζημιώνοντάς τους και να αυξάνει σημαντικά τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών και προβολής μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο και την Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, φέρεται και να δέχεται αιτιάσεις για υπερβάσεις νομιμότητας της υφιστάμενης νομοθεσίας για την διακοπή αλλά και για την επανακατάρτιση των συμβάσεων Τεχνικής Βοήθειας, για υπέρβαση της νομιμότητας στη διαχείριση των πόρων του Περιφερειακού Ταμείου, για κατάργηση της διαγωνιστικής διαδικασίας στη διαχείριση πόρων της Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για άλλα θέματα διαχείρισης.
Τα ερωτήματα προς τους Υπουργούς και τι ζητά να καταθέσουν
Στην  Ερώτησή του ο Αχαιός Βουλευτής, ερωτά τους Υπουργούς και τους ζητά:
 * Αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες;
 * Πόσα ήταν τα χρήματα που διατέθηκαν για την προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος;
 * Να κατατεθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Ταμείου Δυτικής Ελλάδος από 1-1-2010 μέχρι σήμερα, αναλυτικό καθολικό του Περιφερειακού Ταμείου Δυτικής Ελλάδος από 1-1-2009, αντίγραφα των συμβάσεων που έχουν καταρτιστεί από 1-1-2009 μέχρι σήμερα και όλα τα εντάλματα πληρωμής από 1-10-2009 μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθούν από τον άξονα 11 της τεχνικής υποστήριξης του ΕΣΠΑ όλες οι συμβάσεις που ήταν σε ισχύ 31-12-2009 και όλες οι αποφάσεις τροποποίησης των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ από 31-12-2009 και καταγγέλθηκαν στη συνέχεια.
 * Να κατατεθούν οι αποφάσεις της Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για προκήρυξη του άξονα 11 με κωδικό θέματος προτεραιότητας 85 από 1-1-2010 μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθούν οι αποφάσεις συγκρότησης επιτροπών αξιολόγησης προσφορών του άξονα 11 με κωδικό προτεραιότητας 85 από 1-1-2010 μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθούν τα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης προσφορών που υπεβλήθησαν σε έργα του άξονα 11 με κωδικό θέματος 85 από 1-1-2010 μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθούν οι συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί για τα έργα του άξονα 11 με κωδικό θέματος προτεραιότητας 85 από 1-1-2010 μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων των επιτροπών παραλαβής έργου για τα έργα του άξονα 11 με κωδικό θέματος 85 από 1-1-2010 μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθεί αναλυτικό καθολικό και σε περίπτωση που δεν τηρείται κατάσταση στην οποία να εμφανίζεται ο δικαιούχος, η ημερομηνία υπογραφής, ο αριθμός και το αντικείμενο της σύμβασης το ποσό που πληρώθηκε και ο αριθμός επιταγής που εξεδόθη.
 * Να κατατεθούν όλα τα εντάλματα πληρωμής που έχουν εκδοθεί για τη διαχείριση των χρημάτων του άξονα 11 με κωδικό θέματος προτεραιότητας 85 του ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα.
 * Να κατατεθούν οι αποφάσεις πρόσληψης ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από 1-1-2009 μέχρι σήμερα.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top