Λοιπόν, αδέρφια, συντρόφια, τα σενάρια οικουμενικής (δια)κυβέρνησης και συγκυβέρνησης «ζεσταίνονται». Πολύ. Και μπορεί μεν οι διάφοροι «λαγοί» που βγήκαν για να τα διαλαλήσουν (Μητσοτάκης, Καρατζαφέρης, Γ. Κεφαλογιάννης) να είναι ανεπαρκείς, αλλά τα ίδια σενάρια διακινούν και απεργάζονται «υψηλοί» κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας. Εξωθεσμικοί μεν, ισχυρότατοι δε. Μην τα υποτιμάτε λοιπόν.
... Και μην πείθεστε απ' τα όσα είπε η πρωθυπουργάρα τη βραδιά του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μια ομιλία… «ιτιά - ιτιά λουλουδιασμένη» ήταν, κατά τον ευφυή χαρακτηρισμό του «Olympia»! Ξέρει καλά ο ΓΑΠ τι τον περιμένει. Κι άλλωστε τις επιλογές του, άλλοι του τις επιβάλλουν. Να είστε έτοιμοι για όλα. Αφού και η Ντόρα θα προκάμει να κατασκευάσει το κόμμα της, απελευθερωμένη απ' το άγχος των εκλογών…
... Μια επομένως κυβέρνηση του Γιώργου, αντάμα με την Ντόρα, τον Καρατζαφέρη, ίσως και τον Κουβέλη, θα ήταν ταμάμ για τους εγχώριους και εξωχώριους νταβατζήδες.
... Το εναλλακτικό σενάριο, που επίσης είναι σφόδρα πιθανό να οδηγήσει σε συγκυβέρνηση, είναι οι πρόωρες εκλογές, μέχρι τον Μάρτη, που μπορούν να γενούν με λίστα. Προσέξτε το κι αυτό. Ο ΓΑΠ προσώρας τις απέκλεισε. Και το σενάριο των πρόωρων εκλογών θα είναι στο τραπέζι και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα έτσι κι αλλιώς. Το έφερε ο πρωθυπουργός. Και δεν φεύγει εύκολα!

(Από τη στήλη το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον - Το Παρόν)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top