Καημένε Πατρινέ τι σε περιμένει ακόμα!
Όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν και να σου το εμφανίσουν μετά τις εκλογές, όταν δηλαδή έχουν ήδη υφαρπάξει την ψήφο σου, μας ετοιμάζουν νέα μέτρα σκληρής λιτότητας!
Μας το είπαν, ο πρόεδρος του Εurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Η κυβέρνηση θα τα κάνει πράξη.
Με την πολιτική που συνειδητά ακολουθούν «πεθαίνουν» οι μικρομεσαίοι αφού δεν κινείται χρήμα στην αγορά, (θα δείτε τι έχει να γίνει παραμονές Χριστουγέννων). Παγώνει η οικοδομή, μαζί της και τα παιδιά στα σχολεία αφού δεν υπάρχουν πόροι για πετρέλαιο, οι ηλικιωμένοι παραμένουν αβοήθητοι στο σπίτι, οι νέοι μένουν χωρίς δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 10 μήνες είχαμε 83.000 νέους ανέργους.
Όσοι ορίζουν τις τύχες του τόπου μας δεν πετυχαίνουν τους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν θέσει και έτσι βρίσκουν ξανά τα εύκολα θύματα, τους μισθωτούς, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και τα γεροντάκια, για να ξανά-πληρώσουν τη νύφη. Οι μέθοδοι γνωστές: Έκτακτες εισφορές, περαίωση, περικοπή μισθών και συντάξεων.
Η φιλοσοφία τους είναι ξεκάθαρη. Αυτήν ασπάζονται και οι τοποτηρητές τους, οι «εκλεκτοί» τους στην Πάτρα.
Αυτοί που έλαβαν την εντολή, για λόγους κομματικού γοήτρου, να σώσουν με νύχια και με δόντια το «πράσινο κάστρο» και να θυσιάσουν την πόλη μας.
Αυτοί που έλαβαν το χρίσμα κατά την διάρκεια ενός κομματικού συνεδρίου και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν πως ασπάζονται την άποψη: «Η αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικές ταμπέλες και κομματική ταυτότητα».
Ποιους κοροϊδεύουν; Μάλλον τους ίδιους τους, τους εαυτούς.
Όλοι όσοι ζούμε στην Πάτρα ξέρουμε πως αποτελούν συνέχεια του γκρίζου παρελθόντος που ευθύνεται για το χάλι της πόλης μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Θέση των «εντολοδόχων» τους το: «Μαζί τα φάγαμε»!
Ίσως να τα έφαγαν με κάποιους άλλους όχι πάντως με μας.
Το «φαγοπότι» όμως πλέον τελειώνει.
Στόχος μας το κάθε σου ευρώ να πιάνει τόπο.
Με σωστή διαχείριση, νοικοκύρεμα των οικονομικών και διαφάνεια παντού δημιουργούμε ένα δημοτικό πλέγμα προστασίας των αδυνάτων.
Βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
Αφουγκραζόμαστε τον πολίτη και τις πραγματικές του ανάγκες.
Δημιουργούμε μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Στο χέρι μας είναι να τους δώσουμε μια ηχηρή απάντηση.
Να τους δείξουμε πως γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις προθέσεις τους.
Γι’ αυτό δίνουμε δύναμη στον Γιάννη Δημαρά.
Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε την «σιωπή των αμνών».
Να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο μνημόνιο και τους υποστηρικτές του.
Στο χέρι μας είναι την Κυριακή να τους δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Λένα Καλεντζώτη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
"Τώρα για την Πάτρα!"
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top