Τη δέσμευση ότι οι άνεργοι και οι οικονομικά αδύνατοι δημότες της Πάτρας, δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη και νερό, με Δήμαρχο τον Γιάννη Δημαρά, έκαναν γνωστή σήμερα, οι εκπρόσωποι της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», Δημήτρης Σαρδελιάνος και Ανδρέας Φίλιας. Παραχώρησαν μάλιστα και στοιχεία για το πώς αυτό είναι εφικτό, αποδεικνύοντας, ότι δεν πρόκειται για απλές προεκλογικές υποσχέσεις.
Παράλληλα, τόνισαν ένα ακόμα ζήτημα, που απορρέει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας, και δεν είναι άλλο, από την ανάγκη των δημοτών, να δουν να αλλάζει το σκηνικό στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής:
Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ:
Α. Οι άνεργοι και οι οικονομικά αδύνατοι δε θα πληρώνουν δημοτικά τέλη και νερό.
Β. Δημιουργούμε μαζί με την εκκλησία, Ταμείο Αλληλεγγύης για να πληρώνονται οι λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλες επείγουσες ανάγκες των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Τώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά από τα οικονομικά μέτρα χρειάζονται το Δήμο στο πλευρό τους.
«Ο κ. Κατσικόπουλος συνεχίζει τα ψεύδη κατά την προσφιλή του τακτική. Εβγαλε τηλεοπτικό σποτ με ανακρίβειες και αναλήθεια.
Η αλήθεια είναι:
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για ενίσχυση 400 οικονομικά αδύναμων, αλλά προεπιλεγμένων ατόμων. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο και τους συμβούλους του να συμπεριλάβουν όχι μόνον τους 400, αλλά το σύνολο των πολιτών της Πάτρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και τα οποία είχαν καταγραφεί στις 5.500 άτομα. Ο κ. Φούρας και οι σύμβουλοί του -που οι περισσότεροι είναι σήμερα συνεργάτες του κ. Κατσικόπουλου- αρνήθηκαν να το πράξουν, περιοριζόμενοι μόνο στους 400 που είχαν ρουσφετολογικώς δεσμεύσει. Παρά την επιμονή μας, το σύνολο της παράταξης Φούρα, επέμεινε να στηρίξει μόνον όσους είχε επιλέξει, αλλά όχι όλους. Τον διαχωρισμό δεν τον δεχθήκαμε! Και δε στηρίξαμε την κομματική βυσσοδόμηση της ανθρώπινης ανάγκης και αξιοπρέπειας.
Ακριβώς την ίδια θέση έλαβε και η παράταξη του κ. Πελετίδη, καταψηφίζοντας και αυτή την ρουσφετολογική πρόταση.
Σήμερα, ο διάδοχος του κ. Φούρα, Δημήτρης Κατσικόπουλος επιβεβαιώνει ότι νοιάζεται κι αυτός μόνο για τα «δικά του παιδιά». Εμείς νοιαζόμαστε για όλους τους πολίτες της Πάτρας!
Με τόσο κυνικό τρόπο παίζουν με την ανάγκη των πολιτών. Είναι ντροπή!»
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Η ανακοίνωση της σταυροδοσίας από το Πρωτοδικείο επιβεβαιώνει την ανάγκη «αλλαγής του σκηνικού». Επιβεβαιώνεται ότι η παράταξη του κ. Κατσικόπουλου αποτελεί κληρονομιά της Σημερινής Δημοτικής Αρχής. Δικαιούμαστε να θέσουμε το ερώτημα: Πάλι οι ίδιοι και τα ίδια;
Το μήνυμα των πατρινών αυτή την Κυριακή θα ακουστεί δυνατά. Η νίκη των πατρινών διαμέσου του Γιάννη Δημαρά θα μεταφέρει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο μέγαρο Μαξίμου.
Την Κυριακή το βράδυ θα πανηγυρίσει η Πάτρα και όχι αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση της πόλης και είναι συμμέτοχοι στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Σχετικά με την ψήφο του κ. Κατσικόπουλου στα Καλάβρυτα, ο κ. Κατσικόπουλος έκανε δύο λάθη.
Αρχικά σκηνοθέτησε ότι ψήφισε στην Πάτρα, ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει αυτό εκτός και αν ήθελε να αποκρύψει ότι δεν πρόλαβε να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα ακριβώς επειδή δεν είχε στο μυαλό του να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο της Πάτρας.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς πόσο χρήσιμος είναι κάποιος σε κάτι που πιθανόν προσπαθεί να κάνει τη στιγμή που δεν το θέλει πραγματικά.
Στη συνέχεια προσπάθησε να δικαιολογήσει το ατόπημα του αποκρυπτόμενος πίσω από έντιμους συμπολίτες που ζουν πολλά χρόνια στην Πάτρα διατηρώντας τα πολιτικά τους δικαιώματα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top