«Ο θάνατος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι προδιαγραμμένος» αναφέρει με μια τουλάχιστον προκλητική εκτίμηση κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης.
Να σημειωθεί ότι είναι ο ίδιος τραπεζίτης που προέβλεψε αναστροφή τάσης στην ελληνική αγορά, άνοδο των spreads πρόσφατα όταν η επικρατούσα αίσθηση ήταν ότι το ΧΑ
Που στηρίζεται η επιχειρηματολογία του;
Σε 4 βασικές παραμέτρους
1)Η Ελλάδα θα αποδειχθεί ότι δεν είναι η μόνη που έχει χρεοκοπήσει. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η Ιρλανδία επίσης οδεύει προς την κατάρρευση.
2)Τα spreads στην Ελλάδα στις 905 μονάδες βάσης καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χώρα. Είναι παράδοξο ότι ενώ οι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόοδος στην οικονομία τα spreads αυξάνονται.
Οι αγορές πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
3)Κάθε νέα δόση που θα λαμβάνει η Ελλάδα θα υποχρεώνεται σε νέα μέτρα και μόνο η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην τυπική και ουσιαστική κατάρρευση της οικονομίας.
4)Η πολιτική της φοροεισπρακτικής λογικής χωρίς ανάπτυξη είναι εκ των πραγμάτων αδιέξοδη.
Ο τραπεζίτης θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική που ασκείται είναι νομοτελειακά αδιέξοδη και προβλέπει ότι θα υπάρξει επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, νέο άλμα των spreads και πτώση του χρηματιστηρίου.
Όλοι πιστεύουν ότι θα σωθούμε εγώ δεν το πιστεύω ανέφερε εμφατικά.
Στο ερώτημα αν δεν σωθεί η οικονομία πως θα προστατέψετε την τράπεζα που διοικείται η απάντηση ήταν αρκετά αινιγματώδης.
Το επόμενο διάστημα θα καταλάβετε ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε η τράπεζα να μετριάσει του κινδύνους πιθανού αδιεξόδου της οικονομίας.
(bankingnews.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top