(του Νικόλαου-Κυριάκου Ζωντανού)
Η βαριά ήττα των δημοσκοπήσεων, που τείνει πλέον να γίνει… αγαπημένη συνήθεια κάθε εκλογικής αναμέτρησης, αφορούσε αυτή τη φορά τον Γιάννη Δημαρά. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα του «βαθέως», που ψήφισε «παρών» για το μνημόνιο, και ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να τον διαγράψει, εμφανιζόταν τις προηγούμενες εβδομάδες, ως ο βέβαιος Περιφερειάρχης Αττικής, δηλαδή της μεγαλύτερης εκλογικής Περιφέρειας της χώρας.
Τι μας έλεγαν οι δημοσκοπήσεις; Ότι ο Γιάννης Δημαράς θα ήταν από την πρώτη κιόλας Κυριακή πρώτος, με απόσταση από τον Γιάννη Σγουρό, κάτι που θα σήμαινε ότι στον δεύτερο γύρο θα έπαιρνε και τις ψήφους των «γαλάζιων» οπαδών, με αποτέλεσμα η διαφαινόμενη ως βέβαια νίκη του, να προσλάβει διαστάσεις θριάμβου.
Τι δείχνουν τα πραγματικά αποτελέσματα; Ότι το φοβικό δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου περί πρόωρων εκλογών, έπιασε. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ… συμμαζεύτηκαν και εγκατέλειψαν τον «αντάρτη». Η πόλωση «στραγγάλισε» τον Γιάννη Δημαρά, και, όπως ιστορικά συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, όπου ο δικομματισμός κυριαρχεί, έσπρωξε στον δεύτερο γύρο και τον Βασίλη Κικίλια, τον οποίο οι… έγκυρες δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν με απογοητευτικά ποσοστά.
Είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι το δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός δεν το έθεσε στον ελληνικό λαό. Το έθεσε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Και, ως… γιός του πατέρα του, απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά την ψυχοσύνθεση της «πράσινης» εκλογικής βάσης.
(statesmen)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top