Με την πλήρη γελοιοποίησή της «φλερτάρει» πλέον η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, αφού μετά την επιβολή των όρων της γερμανικής εταιρείας για την ανάκριση του Μ. Χριστοφοράκου (κατάθεση γραπτών ερωτήσεων), χθες αίφνης η Εισαγγελία του Μονάχου ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή του ταξιδιού.
 
Η νέα ανατροπή έγινε ένα 24ωρο πριν οι βουλευτές της επιτροπής πετάξουν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, όπου την Τετάρτη το πρωί θα ξεκινούσαν τις ανακρίσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens αλλά και άλλων στελεχών της μητρικής εταιρείας.
Η εμπλοκή στην πολυθρύλητη πλέον αποστολή φέρει την «υπογραφή» της Εισαγγελίας του Μονάχου, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη, έλαβε την απόφαση ώστε να επιλυθούν διαδικαστικά θέματα.
Αν και δεν αποσαφηνίζεται πότε τα ζητήματα αυτά θα επιλυθούν ώστε το ταξίδι να πραγματοποιηθεί τελικά, ο κ. Βαλυράκης γνωστοποίησε ότι ο εφέτης ανακριτής Γ. Χριστοδούλου βρίσκεται από χθες το πρωί στην Εισαγγελία του Μονάχου, προκειμένου να διευθετήσει με τον εισαγγελέα τη διαδικασία οργάνωσης της συνάντησης της επιτροπής με τους μάρτυρες.
Πηγές που βρίσκονται κοντά στον Σ. Βαλυράκη εκτιμούσαν ότι είναι η ίδια η Siemens που δημιουργεί προσκόμματα, «ροκανίζοντας» έτσι τον χρόνο που έχει απομείνει έως την έκδοση πορίσματος από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής στις 20 Νοεμβρίου.
Αντίθετα, βουλευτές της αντιπολίτευσης συσχέτιζαν την αναβολή της εκτέλεσης του ταξιδιού με τη διεξαγωγή των δημοτικών- περιφερειακών εκλογών και το ενδεχόμενο να προκύψουν στοιχεία από τις καταθέσεις των μαρτύρων σε βάρος του κυβερνητικού κόμματος.
Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρα, ο οποίος ανέφερε ότι «η νέα αναβολή του ταξιδιού στην Γερμανία, αν δεν οφείλεται σε εμπαιγμό από μέρους των γερμανικών αρχών, πρέπει να αποδοθεί σε κωλυσιεργία κάποιων οι οποίοι θέλουν να απομακρύνουν προς το μέλλον την εξέταση κρίσιμων μαρτύρων. Για μεν την πρώτη περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει αφού πρόκειται για πλήγμα του κύρους της ελληνικής πολιτείας, στη δεύτερη περίπτωση ο πρόεδρος της επιτροπής οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του».
Αργά το απόγευμα και ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε πως «η αιφνίδια νέα αναβολή του ταξιδιού στη Γερμανία επιβεβαιώνει ότι η γερμανική πλευρά έχει επιβάλει πλήρως τους όρους της. Ολα δείχνουν ότι αν και όποτε γίνει η περίφημη εξέταση, θα είναι απλώς για τα μάτια του κόσμου».
(enet.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top