(Του Δημήτρη Κυριακόπουλου)
Ας ξεκινήσουμε από τα θεμελιώδη: Πόσοι είναι γενικά ικανοποιημένοι από την Πάτρα του 2010; Θαρρώ κανείς. Ποιό είναι το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε για να ελπίζουμε σε βελτίωση της κατάστασης; Να αλλάξουμε δήμαρχο. ΟΚ, το υλοποιήσαμε, δήμαρχος δεν θα είναι ούτε ο Ανδρέας Καράβολας, ούτε ο Ανδρέας Φούρας, ούτε βεβαίως ο Ευάγγελος Φλωράτος. Ή μήπως θα είναι;
Για να ξαναδούμε λίγο καλύτερα τους πρωταγωνιστές της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου:
Δημήτρης Κατσικόπουλος: 8 χρόνια νομάρχης Αχαΐας και κάμποσα χρόνια βουλευτής. Θα σας γελάσω πόσα ακριβώς. Τον θυμάμαι πάντως  σε συνέντευξή μας στο Ράδιο Γάμμα την προεκλογική περίοδο 1989 – 1990, με σπασμένο πόδι. Προς θεού ηλικιακά είναι νέος ο άνθρωπος, αλλά μήπως έχει γεράσει πολιτικά; Μήπως ό,τι προσέφερε-αυτό το εκτιμά ο κάθε πολίτης-, προσέφερε στην περιοχή από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε και δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι άλλο; Και εν πάση περιπτώσει κουράστηκα να τρώω στο κεφάλι για καμιά 20ριά- 30ανταριά χρόνια τον καθένα, που κρέμεται από το άρμα ενός κόμματος εξουσίας και αδυνατεί να χωνέψει ότι υπάρχει και τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς αυτόν!
Κώστας Χριστόπουλος: Με συγχωρείτε, αλλά μου φαίνεται ότι βλέπω το remake του έργου Φλωράτου. Ο επιτυχημένος, ζάμπλουτος  επιχειρηματίας, που αφού είναι κορυφαίος στις επιχειρήσεις του, θα εκτοξεύσει και την πόλη του. Πάντως ειδικά, για τον Κώστα...... που τον γνωρίζω από το 1984, απ’ τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, θα το σκεφτόμουνα περισσότερο, αν ήξερε κατά που πέφτει του Κρεμανταλά, που μεγάλωσα (γείτονας με το Νάσο) ή η Παγώνα. Τι να κάνουμε, αυτή η ελιτίστικη essence, είναι αταίριαστη, ειδικά τώρα, με την Πάτρα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων και των παρατημένων συνοικιών.
Γιάννης Δημαράς: Τον ξέρω ελάχιστα προσωπικά. Γνωρίζω όμως, ότι ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πατρών με τα έργα που υλοποίησε στη λιμενική ζώνη ξανάφερε τους πατρινούς κοντά στην θάλασσα, που μέχρι τότε την έβλεπαν εξ’ αποστάσεως. Ένα από τα λίγα μεγάλα έργα που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες στην Πάτρα. Έχει, αποδεδειγμένα, αποστασιοποιηθεί από τις κομματικές αγκάλες και επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο του και από την θέση του δημάρχου, χωρίς να είναι επαγγελματίας πολιτικός. Αρκετά κοινά με την περίπτωση Δημαρά, πιστεύω ότι έχει και αυτή του Δημήτρη Αϊβαλή, παρότι έρχεται από άλλη πολιτική αφετηρία.
Αν επιθυμούμε λοιπόν πραγματικά κάτι διαφορετικό και ελπιδοφόρο για την πόλη μας θα καταλήξουμε σε κάποιον από αυτούς του δύο ανεξάρτητους υποψηφίους δημάρχους. Εκτός κι αν γονιδιακά αυτή η πόλη έλκεται από την …ασφάλεια της μίζερης στασιμότητας.
Σ.Σ: Δεν είχα σκοπό αρχικά να κατέβω στην Πάτρα  για ψήφο. Επειδή όμως το ξανασκέφτηκα, κατέληξα στο ότι η αποχή ισοδυναμεί με συνενοχή!
(thebest.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top