Σήμερα στη Πάτρα ξυπνήσαμε με δυο νέες δημοσκοπήσεις για τις Δημοτικές εκλογές. Αυτή που δημοσιεύει η εφημερίδα "Πελοποννησος" και είναι της VPRC και αυτή της Εφημερίδας "Γνώμη" που είναι της Kappa research! H διαφορά των αποτελεσμάτων των δύο δημοσκοπήσεων μιά αβυσσος....
Τόσο που είναι σίγουρο ότι η μία από τις δύο είναι μαιμού και απλά έχει γίνει κατά παραγγελία για να επηρεάσει τους αναγνώστες ή να δημιουργήσει ένα προπέτασμα καπνού, μια θολούρα δηλαδή και αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα!
Βέβαια οι υποψίες όλων αυτών που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον προεκλογικό αγώνα για τον Δήμο είναι ότι το "περίεργο" γκαλοπ είναι αυτό της Γνώμης, όπου ξαφνικά ο υποψήφιος κ. Χριστόπουλος από την ανυπαρξία του ποσοστού του, σκαρφάλωσε απότομα (ω του θαύματος) στην δεύτερη θέση και μάλιστα πολύ κοντά στον κ. Κατσικόπουλο!! Ο δε κ. Δημαράς, που αποτελεί αίσθηση των περισσότέρων απλών Πατρινών (και όχι των πουλημένων εκδοτών της Πάτρας ) ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, κατρακυλάει στην τρίτη θέση. Εμείς θα κρατήσουμε και τα δύο πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και θα τους κράξουμε ανάλογα την επόμενη των εκλογών του Νοεμβρίου μια και οι εκδότες και μερικά τσιράκια τους δημοσιογράφοι, θα πρέπει να σέβονται, πέρα από το πόσα χρήματα παίρνουν από τον κάθε υποψήφιο για διαφήμιση, τους αναγνώστες τους. Εδώ από το blog, θα θέλαμε ειλικρινά να συγχαρούμε το portal thebest.gr και τον ιδιοκτήτη του δημοσιογράφο κ. Νάσο Νασόπουλο για την μέχρι τώρα άψογη και αντικειμενική του στάση απέναντι σε όλους τους υποψηφίους. δημάρχους Το thebest είναι πραγματικά μια όαση δημοσιογραφίας μέσα στην παραπληροφόρηση που δεχόμαστε από άλλα portals της περιοχής μας και τα οποία εκπροσωπούν εφημερίδες που κάθε εβδομάδα λασπώνουν αυτούς που δεν τους τα ακουμπάνε.! Και ο νοών νοήτω....

Επί του θέματος τώρα των δύο δημοσκοπήσεων μας πληροφορεί το thebest.gr ότι θα επιληφθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Δημοσκοπήσεων. Το άρθρο έχει ως εξής:

Στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου των Δημοσκοπήσεων φτάνουν εντός της ημέρας τα δύο γκάλλοπ που διενεργήθηκαν από τις εταιρίες VPR-C και KAPPA RESEARCH. Πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή που έχει συγκροτηθεί από τη Βουλή και την απαρτίζουν Καθηγητές Πανεπιστημίου. Η κατάθεση των δημοσκοπήσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή, αποτελεί υποχρέωση των εταιριών που κάνουν τις δημοσκοπήσεις από τη στιγμή που αυτές δημοσιεύονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ειδοποιηθεί ήδη, για όσα συμβάινουν σήμερα στην Πάτρα και αναμένεται η αντίδρασή της.
Το thebest.gr έχει επικοινωνήσει από το πρωί και με τις δύο εταιρίες, την VPR-C και την KAPPA-RESEARCH, προκειμένου να της σχολιάσουν το εξής απλό και λογικό ερώτημα: Πως γίνεται δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν την ίδια χρονική περίοδο, στην ίδια περιοχή, να βγάζουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.
Ο κ. Βερναδάκης της VPR-C μας είπε ότι εντός της ημέρας θα βγει δελτίο Τύπου της εταιρίας του, ενώ από την KAPPA RESEARCH δεν έχει καταστεί να μιλήσουμε ακόμα με κάποιον αρμόδιο.
Tα αποτελέσματα που δίνουν οι εφημερίδες:
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPR-C (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)
Πρώτη Κυριακή (χωρίς αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου)
Κατσικόπουλος: 17%
Δημαράς: 15,6%
Χριστόπουλος: 8,1%
Πελετίδης: 5,8%
Αϊβαλής: 1,4%
Πατούχας: 1,4%
Τζουραμάνης: 1%
Δεν έχω αποφασίσει: 11,5%
Δεν θα ψηφίσω: 7,9%
Λευκό - άκυρο - Κανέναν: 22,3%
Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ: 7,9%
Πρώτη Κυριακή (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου)
Κατσικόπουλος: 33,8%
Δημαράς: 31,1%
Χριστόπουλος: 16%
Πελετίδης: 11,6%
Αϊβαλής: 2,7%
Πατούχας: 2,7%
Τζουραμάνης: 2%
Δεύτερη Κυριακή (χωρίς αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου)
Κατσικόπουλος: 21%
Δημαράς: 27%
Κανέναν από τους δύο: 28%
Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ: 24%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ KAPPA RECEARCH (ΓΝΩΜΗ)
Πρώτη Κυριακή
Κατσικόπουλος: 21,6%
Δημαράς: 19,1%
Χριστόπουλος: 21,2%
Πελετίδης: 5,7%
Αϊβαλής: 0,5%
Πατούχας: 2,3%
Τζουραμάνης: 1%
Δεν έχω αποφασίσει: 22%
Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ: 6,6%
Η εφημερίδα δεν δημοσιεύει αποτελέσματα σε ερώτημα δεύτερης Κυριακής, γνωστοποιώντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top