Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε, χθες, εκδήλωση, για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στο Ξενοδοχείο ‘’Caravel’’, την οποία τίμησε, με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων κα Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, κατά την ομιλία της, υπογράμμισε:
«Πρέπει ν’ αναλογιστούμε και τις πολιτικές ευθύνες, τις οποίες έχουμε και τις οποίες πρέπει ν’ αναλάβουμε, για τα ελλείμματα που υπάρχουν και παρεμποδίζουν την ισότιμη πρόσβαση, την ίση συμμετοχή, την ισότητα απέναντι στις ευκαιρίες και απέναντι στους νόμους, όλων των πολιτών, ανδρών και γυναικών.
Η εμπέδωση της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών και η προώθηση ίσων ευκαιριών για τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας συνιστούν θεμελιώδη αρχή και βάση της Δημοκρατίας.
Ιδιαίτερα, σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα έχει ν’ αντιμετωπίσει τις οικονομικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές προκλήσεις, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και όλο το δυναμικό που διαθέτουμε. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έχουμε αξιοποιήσει το κεφάλαιο γυναίκα. Υπάρχει ακόμα σημαντικό έλλειμμα, ιδίως στα κέντρα λήψης των πολιτικών αποφάσεων, αλλά και σε επίπεδο ανέλιξής τους, σε διευθυντικές θέσεις».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τον χαιρετισμό τους, επεσήμαναν πως ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας είναι η αποχή και ο…καναπές!

Οnline-press: Ωραίο και κατατοπιστικό το δελτίο τύπου της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα θελαμε να ρωτήσουμε την κ Κατερίνα Παπακώστα αν γνωρίζει πόσες γυναίκες  με το χρίσμα ή την στήριξη της Ν.Δ είναι υποψήφιες δήμαρχοι ή υποψήφιοι περιφερειάρχες ή έστω και αντιπεριφερειάρχες! Κατά τα λοιπά  το ότι υπάρχει μια τέτοια γραμματεία την στιγμή που δεν υπάρχει ανάλογη ....Ανδρικών θεμάτων καταλαβαίνουμε πόσο πίσω,  και με πόσα στερεότυπα βαδίζει αυτό το κόμμα στον 21ο αιώνα! 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top