Η διεθνής εφαρμογή προηγμένων αντιτρομοκρατικών μεθόδων φαίνεται να έχει μειώσει τη δυνατότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων να οργανώσουν χτυπήματα της κλίμακας της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σύμφωνα με τον «Χάρτη Τρομοκρατικών Απειλών 2010» που εξέδωσε η Aon Crisis Management.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έρευνα της Aon, παρατηρείται μία επανεμφάνιση στη δράση πιο παραδοσιακών αριστερών, δεξιών και εθνικιστικών τρομοκρατικών ομάδων. Έτσι, παρόλο που η συχνότητα των τρομοκρατικών κρουσμάτων έχει ελαττωθεί τους τελευταίους μήνες, φαινόμενα ανταρσιών εμφανίζονται αρκετά συχνά, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Σομαλία και Υεμένη.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Χάρτη της Aon, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία αύξηση στην κινητικότητα εθνικιστικών και ακροαριστερών κινημάτων σε αρκετά μέρη του κόσμου, τόσο με τη μορφή απειλών όσο και τρομοκρατικών ενεργειών. Πιο συγκεκριμένα στη Βόρειο Ιρλανδία, Ελλάδα, Ρωσία, Αργεντινή και Χιλή σημειώθηκε αύξηση τρομοκρατικών επεισοδίων.
Ελαφρώς βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ωστόσο..... παραμένουν στην κατηγορία «Υψηλού Κινδύνου Τρομοκρατίας» σύμφωνα με την κλίμακα της Aon, εξαιτίας μίας σειράς τρομοκρατικών επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά το 2009.
Ο στρατηγός Ρίτσαρντ Μάϊερς, πρώην Πρόερδος του U.S. Joint Chiefs of Staff και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aon, σχολίασε: "Αν και φαίνεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε ελάχιστα πιο ασφαλείς από τρομοκρατικές επιθέσεις φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, οι προσπάθειες να μειωθεί η τρομοκρατία μπορούν να θεωρηθούν επιτυχείς. Πλέον έχουμε μάθει πολλά περισσότερα για τις οργανωμένες ομάδες και τους μεμονωμένους τρομοκράτες που δρουν εντός των συνόρων μας». /http://www.asfalisinet.gr
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top