Για το Σχέδιο Πόλης και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην υλοποίησή του στην Πάτρα, μίλησε στο πλαίσιο του Forum Ανάπτυξης, και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Αχαΐας, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα!», και μέλος της Ένωσης, κυρία Λένα Καλεντζώτη.
Η δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε στην απουσία κοινόχρηστων χώρων και πράσινου, στις πλατείες που «χάνονται», στις περισσότερες γειτονιές της Πάτρας καθώς και στις ιδιοκτησίες δεκάδων συμπολιτών που επί 30 χρόνια «βρίσκονται στο αέρα», σχεδόν δημευμένες, λόγω της μη υλοποίησης του σχεδίου πόλεως.
Λόγω των προβλημάτων και των καθυστερήσεων που υπάρχουν η κυρία Καλεντζώτη έκανε
λόγο για «σχέδιο επί χάρτου» και τόνισε ότι η κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει με
αυστηρά ιεραρχημένες προτεραιότητες να χειρίζεται τις απαλλοτρίωσης κοινόχρηστων
χώρων σε όλη την έκταση της πόλης.
Απαντώντας στον Αντιδήμαρχο Νίκο Τζανάκο, που είχε τοποθετηθεί νωρίτερα, για την εκκρεμότητα που υπάρχει ακόμα με το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά το Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας σχολίασε πως, είναι τουλάχιστον παράλογο, να επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους, εκείνοι που με την ψήφιση του εδώ και περίπου 20 χρόνια καταδίκασαν την πόλη.
Τέλος, αναφέρθηκε στο Γενικό Πολεοδομικό, και τις χρήσεις γης, στην κρίση της οικοδομής, αλλά και στις πολύ δύσκολες ημέρες που περνά η αγορά ακινήτων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με αρκετούς ιδιοκτήτες να βλέπουν τα ακίνητά τους να παραμένουν απούλητα η κενά χωρίς ενοικιαστές, και να καλούνται από πάνω να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top