(του Δημήτρη Κοτταρίδη)
Διαφωνώ κάθετα με τη λογική του Αντώνη Σαμαρά πως οι πολίτες πρέπει με την ψήφο τους στις εκλογές του Νοεμβρίου, να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
Το μήνυμα πρέπει να σταλεί, και να είναι ηχηρό. Αλλά δεν θα είναι ένα μήνυμα που θα το παραλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αμφιβάλλω πλέον και αν θα το καταλάβει. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί σε αυτούς που κυβερνούν πλέον τη χώρα. Και δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου απλά άνοιξε την πόρτα, και μαζί το κουτί της Πανδώρας. Και έφερε στην Ελλάδα τη μιζέρια και την κατάθλιψη, όπως λέει πολύ καλά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά δεν έφερε μόνο αυτά. Γιατί όλο αυτό το κλίμα απλώς διαμορφώνεται για να καλύψει όλα τα άλλα που έρχονται.
Η καθημερινότητα του Έλληνα καταρρέει και συντεταγμένα, με σχέδιο μας οδηγούν σε μια εσωτερική κοινωνική αντιπαράθεση. Με στόχο να μην μιλήσουμε. Να μην μιλήσουμε για την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας η οποία θα ξεκινήσει με πρόσχημα τη χρεοκοπία. Να μην μιλήσουμε για την τραγική εξέλιξη που θα έχουν τα εθνικά μας θέματα, στο σύνολό τους. Να μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο ενός πειράματος...... που στόχο έχει να τεστάρει τις αντοχές της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης.
Το μήνυμα πρέπει λοιπόν να είναι ξεκάθαρο. Και να αποδεικνύει πως καταλαβαίνουμε τί μας γίνεται και που το πάνε. Και πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Όσο χρεωμένοι και αν είμαστε. Όσο και να μας φοβερίζουν για το μέλλον. Γιατί ήδη το μέλλον μας είναι μαύρο και άραχλο. Με την οικονομία μας να έχει ήδη χρεοκοπήσει. Με τα εθνικά μας θέματα να έχουν γίνει μπαλάκι και απλά να αναμένουμε τις αποφάσεις των ισχυρών. Με τον Αλέξη Ρόντο να διαπραγματεύεται με τους Σκοπιανούς και τον Νταβούτογλου να κάνει βόλτα στη Ρόδο και να ζητά να … ανοίξουν τα τζαμιά στο νησί. Και τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει το θράσος να ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν τις … αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.
Το μήνυμα του Νοεμβρίου δεν θα είναι πολιτικό. Θα είναι καθαρά εθνικό. Γιατί, μπορεί να είμαστε λίγο σαν το χωριό του Αστερίξ αλλά βλάκες δεν είμαστε. Και θα ψηφίσουμε για την αξιοπρέπειά μας, για την πατρίδα μας, για τα παιδιά μας και για την ιστορία μας.
(statesmen.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top