Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον ελληνικό κλάδο μεταποίησης σύμφωνα με τα στοιχεία Αυγούστου που δημοσιοποίησε το Markit. Ο σχετικός δείκτης ΡΜΙ κατέγραψε τον Αύγουστο νέα «βουτιά» παρά την μικρή βελτίωση του προηγούμενου μήνα, ενώ αποτυπώνεται συρρίκνωση της παραγωγής για 11ο συνεχή μήνα, αλλά και των νέων πωλήσεων για 12ο συνεχή μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ για τον μεταποιητικό κλάδο του Markit μειώθηκε στο 43 τον Αύγουστο από 45,3 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι ένδειξη κάτω από το 50 αντιστοιχεί σε ύφεση.
«Μετά την σχετική βελτίωση που καταγράφηκε κατά τον Ιούλιο, ο δείκτης ΡΜΙ μειώθηκε και πάλι τον Αύγουστο καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες παραγγελίες» αναφέρει η αναλύτρια του Markit, Gemma Wallace και συμπληρώνει: «Δεδομένης της δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για κάποιο χρονικό διάστημα, η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να παραμείνει αδύναμη και στο μέλλον. Οι εξαγωγές θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη και τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας δίνουν μία νότα αισιοδοξίας»
(www.euro2day.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top