Ντοσιέ με απόρρητα προσωπικά δεδομένα πολιτών που έκαναν αιτήσεις, κατέθεσαν βιογραφικά, έδωσαν κάρτες ανεργίας, υπέβαλλαν φωτοτυπίες της ταυτότητάς τους, βρίσκονται πεταμένα σωρηδόν στο πεζοδρόμιο και έξω από τους κάδους του 13ου δημοτικού σχολείου στην δημοτική αγορά και προκαλούν σε δημόσια θέα το ενδιαφέρον όσων περνούν από εκεί. Μια περίοικος που απόρησε με όλο αυτό το υλικό, που φαίνεται ότι πετάχτηκε από κάποια υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε έξωση μας ειδοποίησε και βρεθήκαμε σε μια απίστευτη εικόνα. Μέσα σε αρχειοθετημένους φακέλους υπάρχουν στοιχεία όλων των συμμετεχόντων σε προγράμματα, με τις κάρτες ανεργίας, τα απολυτήρια των λυκείων, τα βιογραφικά, τις φωτοτυπίες των ταυτοτήτων τους κι άλλα στοιχεία που ζητούσε η υπηρεσία αυτή.
Ένας κακοήθης πραγματικά θα μπορούσε με τον πλούτο αυτών των προσωπικών δεδομένων να αντλήσει δεκάδες πληροφορίες, να φεσώσει, να βγάλει κάρτες τραπεζών, να δημιουργήσει δεκάδες προβλήματα, να πάρει δάνεια και ότι άλλο κακό σκεφθεί, επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν προνόησαν αν ήταν σε αχρηστία αυτό το υλικό να κάνουν το αυτονόητο. Να το καταστρέψουν ή να το κάψουν ή απλά να το μεταφέρουν απογυμνωμένο από τα πλαστικά μέρη στους κάδους ανακύκλωσης.. Υπάρχουν καταλογισμένες δαπάνες, τιμολόγια, βεβαιώσεις με υπογραφές, καταστάσεις, νομοθεσίες και ένα άλλο αρχειακό υλικό που πραγματικά προβληματίζει η κατάληξή του σε ένα πεζοδρόμιο, σε κοινή θέα κάθε περίεργου.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο Θεόδωρος Μούχτσης, προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εξέφρασε την λύπη του. «Θλίβομαι είμαι αναστατωμένος με την όλη εικόνα, θα έπρεπε αν μη τι άλλο εφ’ όσον ενισχύουμε την ανακύκλωση, θα έπρεπε αυτοί που αποφάσισαν να τα πετάξουν, να τα πήγαιναν σε κάδους ανακύκλωσης . Δεν μπορεί να είναι πεταμένο αυτό το υλικό στους δρόμους σε κοινή θέα.
Για το θέμα ειδοποιήθηκε και η δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μουρτίδη, ο οποίος θα ενδιαφερόταν έστω εκ των υστέρων για την συλλογή του υλικού. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να βρεθεί ποιος το έκανε, να καταλογιστούν ευθύνες και φυσικά να υπάρχει μια τακτική πως διαχειριζόμαστε το αρχείο μιας υπηρεσίας, η οποία έχει εξαντλήσει το ρόλο της. Δεν το πετάμε στο πεζοδρόμιο να γίνεται φύλλο φτερό από τους περαστικούς που έβλεπαν ντοσιέ, σταχτοδοχεία, κλειδιά και κλειδαριές, πινακίδες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, πεταμένα έξω από τους σκουπιδοτενεκέδες. Αν έμπαιναν στο κόπο να διαχωρίσουν τα φύλλα των ντοσιέ με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από το πλαστικό υλικό, θα κατέληγαν στην ανακύκλωση και κανένας δεν θα έπαιρνε είδηση.
Ας ελπίσουμε ότι τα σκουπίδια αυτά δεν θα αξιοποιηθούν από αετονύχηδες και οι άνθρωποι δεν θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ιστορίες.
(ρεπορταζ της Μελαχροινής Μαρτίδου - xronos.gr)


1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 8 Σεπτεμβρίου 2010 - 6:52 μ.μ.

Βλέποντας την φωτο, καταλαβαίνω όπως και εσείς, ότι το θέμα αυτό, είναι κακόηθες και στημένο.
Προφανώς τα έγγραφα αυτά ήταν στον μπλέ κάδο ανακύκλωσης και κάποιος τα άδειασε στο πεζοδρόμιο ώστε η εφημερίδα να κάνει ρεπορτάζ και φυσικά να εκθέσει την δημοτική αρχή, την οποία μεχρι που η ΝΔ ήταν στην εξουσία, υποστήριζε.
Τώρα που τα δεδομένα θεωρούν ότι άλλαξαν, πρέπει να δηλώσουν ότι άλλαξε και ο προσανατολισμός.
Δηλαδή με λίγα και απλά λόγια με στημένες καταστάσεις να στηρίξουμε τον άλλο υποψήφιο. Η κατάντια της χώρας σε όλο της το μεγαλείο.
Προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας δεν μας τρομάζει ούτε το ΔΝΤ ούτε η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας(λόγω της περιοχής).

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top