Βαρύ και κρύο χειμώνα μας ετοιμάζει η κυβέρνηση αν επαληθευθεί η είδηση που διαβάσαμε στο protothema.gr και έχει να κάνει με τον διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης:
Την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης φέτος το χειμώνα μελετάει η κυβέρνηση, που αναμένεται να εκτινάξει στα ύψη τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντιστάθμισμα στην αλλαγή πλεύσης όσον αφορά τον ΦΠΑ, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να τον «παγώσει» στο 11% σε όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (και να μην πάει στο 23%, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο). Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Πέρσι, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν προς 0,65 ευρώ το λίτρο. Με τα νέα ρύθμιση, φέτος θα πωλείται σχεδόν στη διπλή τιμή, καθώς το πετρέλαιο κίνησης είναι περίπου στο 1,2 ευρώ το λίτρο). Αυτό θα εποιβαρύνει μία οικογένεια κατά περίπου 1.500 ευρώ το χρόνο, θα αυξήσει ωστόσο σημαντικά τα έσοδα του κράτους.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top