Γνωρίζαμε ότι οι γερμανοί ήταν λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας. Γι’ αυτό και το 1941 αποφάσισαν να επισκεφτούν σύσσωμοι την Ελλάδα σε ένα ομαδικό ταξίδι αναψυχής. Κάποιοι «ανόητοι» Έλληνες που δεν κατάλαβαν τις καλές προθέσεις τους και δεν τους διευκόλυναν στην ξενάγησή τους στις ελληνικές ομορφιές, στήθηκαν στους τοίχους ή πέθαναν σε μπουντρούμια. Ποτέ δεν πλήρωσαν αποζημίωση για εκείνον τον «τουρισμό» τους στη χώρα μας, αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτά. Εμείς είμαστε ανώτερος λαός. Πρόσφατα δε μας τίμησαν έχοντας εξώφυλλο....
σε περιοδικό τους την Αφροδίτη της Μήλου να μας χαιρετά. Μας στόλιζε δε όλος ο τύπος τους με ευγενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «τεμπέληδες», «ακαμάτηδες» κ.λ.π.
Και ξαφνικά, Ω ναι, ξαφνικά η δεξιά κυβέρνησή τους ανακάλυψε την ομορφιά της σοσιαλιστικής πειθούς και του συνετισμού. Η καγκελάριος κ. Μέρκελ και ο υπουργός κ. Σόϊμπλε, άρχισαν ξαφνικά να στάζουν μέλι για τον Έλληνα πρωθυπουργό και να μαλώνουν όλους τους άλλους ηγέτες που δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη πολιτικής τόλμης και αυταπάρνησης.
Ως επιστέγασμα αυτού του τεράστιου θαυμασμού του γερμανικού λαού προς τον ελληνικό (προφανώς ενθυμούμενοι και την ανταπόδοση της ομαδικής επίσκεψης των ελλήνων μεταναστών στις φάμπρικες της Γερμανίας), αποφάσισαν να βραβεύσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τον πανηγυρικό λόγο μάλιστα θα εκφωνήσει ο…ο….ο πρόεδρος της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν!!!
Αλλά για σταθείτε.
Αυτός πάλι που κολλάει και τι δουλειά έχει να είναι ικανοποιημένη η Ντόιτσε Μπάνκ που υποφέρει σήμερα ο ελληνικός λαός;;;
ΥΓ. Εμείς πάντως στο χωριό μας, για όλη αυτή την ξαφνική αγάπη της Γερμανίας λέμε: «μας δουλεύουν για να δουλεύουμε».
(Προεδρική Δημοκρατία)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top