Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της ΝΔ αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθεια του να κλείσουν όλα τα εσωτερικά μέτωπα πριν από την μετάβασή του στη ΔΕΘ.
Πρώτον τα φερόμενα ως πρωτοπαλίκαρα της Ντόρας στην εσωκομματική αμφισβήτηση του Σαμαρά, ή Έλσα Παπαδημητρίου και ο Θανάσης Γιαννόπουλος έριξαν νερό στο κρασί τους και συντάχθηκαν με την κομματική γραμμή.
Δεύτερον, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν τόλμησε να σηκώσει το γάντι και επικοινώνησε σήμερα πρωϊ πρωϊ με τον αρχηγό της ΝΔ για να του πει αν δέχεται να προτείνει τον Τζιτζικώστα αντί για τον αδελφό του
Τρίτον, κλείνει οριστικά η διακυβέρνηση του think tank της ΝΔ, του Ινστιτούτου Καραμανλής, από την οικογενειοκρατία και τους βαρόνους με την αποχώρηση Βαρβιτσιώτη και την αντικατάστασή του από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Αναφορικά με το τελευταίο και επειδή η πλευρά Βαρβιτσιώτη διαρρέει ότι απαχώρησε τάχα “ενοχλημένος από τον τρόπο που τον μεταχειρίστηκε η νέα ηγεσία του κόμματος”, η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς του ζήτησε να παραιτηθεί με επιστολή του. Και επειδή δεν διαθέτει πλέον καμία δύναμη αντίστασης ο κ. Βαρβιτσιώτης αντάλλαξε την παραίτησή του με το χρίσμα στον γιο του, Μιλτιάδη, για τον Δήμο Γλυφάδας.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο πατήρ Βαρβιτσιώτης, ως εκπρόσωπος της πιο παλαιοκομματικής αντίληψης στη ΝΔ, ήταν από τους ιδρυτές του συστήματος των βαρώνων, που υποκατέστησε την ιδεολογική και πολιτική πάλη με έναν αχταρμά πολιτικών, προσωπικών και επιχειρηματικών επιδιώξεων ο οποίος μετάλλαξε τη ΝΔ σε ένα “γαλάζιο ΠΑΣΟΚ” και οδήγησε τελικά στην μεγάλη ήττα των τελευταίων εκλογών.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Σαμαράς ξεκαθαρίζει αμείλικτα τη ΝΔ από την οικογενειοκρατία και τα συμφέροντα όποτε κρίνει και νομίζει αυτός, σύμφωνα με την εντολή που έχει από το εκλογικό σώμα που τον ανέδειξε αρχηγό της ΝΔ. Κι ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά ακολουθούν το μεγαλύτερο μέχρι τώρα επίτευγμα του Σαμαρά: την διαγραφή της Ντόρας με την οποία άρχισε η πορεία της Αγίας Οικογένειας προς τα αζήτητα της Ιστορίας.
Το καραβάνι προχωρά λοιπόν κι ας ουρλιάζουν οι λύκοι.
Και όπως έχει γράψει από καιρό το Antinews, αν φανεί αμείλικτος και ανυποχώρητος στις αρχές του ο Σαμαράς θα κερδίσει τα πάντα. Πόση είναι η δύναμη της …μειοψηφίας Χανίων – Ευρυτανίας; 1%; 2%; Θέλετε 3%; Ας το χάσει, στο κάτω κάτω. Θα έχει να κερδίσει μια κοινωνία ολόκληρη που περιμένει από αυτόν το πραγματικά νέο.
Αδέξιος Δεξιός
(antinews)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top