Εξέλιξη βόμβα στην υπόθεση Βατοπαιδίου προκαλεί η προαναγγελία δίωξης Προβόπουλου από το ΠΑΣΟΚ. Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, καταλογίζονται σημεία και τέρατα για τον διοικητή της ΤτΕ που φέρεται να έχει εμπλακεί στις κύριες συναλλαγές της μονής ως διοικητής της Εμπορικής τράπεζας!
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σοβαρότατες αναταράξεις στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης αφού ο κύριος Προβόπουλος είχε συνυπογράψει το μνημόνιο μαζί με τον Κύριο Παπακωνσταντίνου! Ήδη οι διεθνείς αγορές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή.
Αναλυτές πηγαίνουν ένα βήμα μακρύτερα θέτοντας υπό αμφισβήτηση και την εγκυρότητα του μνημονίου αφού εάν τεκμηριωθεί η εμπλοκή του προγενέστερα σε αξιόποινες πράξεις, η υπογραφή του ενδέχεται να μην θεωρηθεί δεσμευτική.
Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ:
Αλήθεια, ποια άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, διορισμένοι «εκλεκτοί» της Κυβέρνησης εμπλέκονται και σε αυτή την επιχείρηση συγκάλυψης; Και γιατί κανείς δεν διερευνά τον ρόλο τους;
Γιατί, λόγου χάρη, δεν ελέγχεται ο ρόλος του κ. Προβόπουλου, επισκέπτη του Αγίου Όρους μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα (κατά το πρότυπο Καραμανλή), όταν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του σκανδάλου έρχονταν και έφευγαν από τις τράπεζες μέσα σε βαλίτσες;
Γιατί δεν ελέγχεται ως προς την ευνοϊκή δανειοδότηση 2 εκ ευρώ, που έδωσε, ως Διοικητής της Εμπορικής, στον Εφραίμ το 2005 για να αγοράσει η Μονή ακίνητο της Τράπεζας στον Κολωνό και μετά να το πουλήσει σε τρίτους ακριβότερα!
Ουσιαστικά με λεφτά της Τράπεζας που διοικούσε ο κ. Προβόπουλος η Μονή αγόρασε ακίνητο της ίδιας Τράπεζας και έκανε, αντ’ αυτής, επικερδές real estate με ξένα κόλλυβα, εισπράττοντας τα κέρδη!!
(olympia.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top