Σε 770 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τους αρχικούς υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέρχονται τα δημόσια έσοδα της Ελλάδας.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει υστέρηση 770 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδα», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης -στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM- προσθέτοντας, όμως, ότι «θα πρέπει να περιμένουμε και τους υπόλοιπους μήνες, ώστε να δούμε αν η υστέρηση αυτή είναι πραγματική και αν δημιουργεί προβλήματα».
Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, επιβεβαίωσε ότι τα έσοδα είναι αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η υστέρηση που παρουσιάζεται οφείλεται στο ότι δεν έχουν υπολογιστεί συγκεκριμένα έσοδα από συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένη φορολογία.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι στο τέλος και μέχρι ενός βαθμού, τα έσοδα θα ανταποκρίνονται στους στόχους της κυβέρνησης και ότι από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια αναπλήρωση, από περιστολή περαιτέρω δαπανών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα εντός του 2010, πέρα αυτών που προβλέπονται στο Μνημόνιο.
«Κανένα νέο μέτρο μέχρι το τέλος του 2010, πλην όσων έχουν καταγραφεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, δεν θα πάρει η κυβέρνηση, παρά το πραγματικό έλλειμμα στα έσοδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι αποτελεί κεντρική απόφαση να μην αφεθούν οι επιχειρήσεις και η αγορά να αντιμετωπίσουν προβλήματα, προαναγγέλλοντας, εμμέσως, κυβερνητική παρέμβαση.
(Τα ΝΕΑ)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top