Ο Μάκης Μπότης είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομ Ελλάδας και ανοίγει ένα θέμα το οποίο έρχεται στην επικαιρότητα μετά από την απέλαση Ρομά από την Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος παραδέχεται ότι κοντά στους 300.000 ημεδαπούς, πάνω από 100.000 Ρομά θα έρθουν στην χώρα μας από άλλες Βαλκανικές επί το πλείστον χώρες μια και στις δικές τους πατρίδες έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Τελικά όμως αυτοί που έρχονται και θα συνεχίσουν να καταφθάνουν που πάνε; Που κατασκηνώνουν; Ο κ. Μπότης λέει: «οι περισσότεροι έρχονται ζητώντας βοήθεια, εμείς είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να τους κυνηγάμε, διαλέγουν μια περιοχή δίπλα σε μας ή σε γειτονικές περιοχές και στήνουνε τον καταυλισμό τους».
Το θέμα είναι να έρθει και να ζήσει αξιοπρεπώς, αλλιώς δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα και σε λίγο θα δείτε γιατί το λέω αυτό, θα δημιουργηθεί ένας ρατσισμός των τσιγγάνων που ζουν στην Ελλάδα εναντίων των τσιγγάνων που έρχονται από το εξωτερικό. Θα το δούμε και αυτό.
-Έτσι ακριβώς και αυτό σε μια τρίχα κρέμεται, θα γίνει και αυτό. Γιατί όσο και να το κρύψουμε αναμεταξύ μας, βλέπουμε την παρανομία, βλέπουμε την απανθρωπιά από αυτούς τους ανθρώπους και μάλιστα δεν λέω ότι μόνο οι μη τσιγγάνοι είναι τόσο κακοποιοί, είναι και αυτοί οι άνθρωποι διωγμένοι από εκεί, ήρθαν εδώ να κάνουν δουλειά, να ζήσουν. Να πάνε στην χώρα τους να κάνουν σπίτια, όπως μου έλεγε ένας τσιγγάνος «πήγα στην Αλβανία, είδα ξενοδοχεία, μέγαρα, σπίτια, ταβέρνες, όλα αυτά από πού έγιναν;», από την Ελλάδα, μας παίρνουν τα χρήματα, τα στέλνουν εκεί και γίνεται ανάπτυξη, σε εμάς γίνονται κλοπές, παρανομίες και λυπάμαι αλλά χάνουμε τα παιδιά μας.
Κι εσείς έχετε προβλήματα, υπάρχουν κάποια προγράμματα, αυτά που υποτίθεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα σας έδινε. Τι έγινε τελικά;
-Κάναμε μια δεκαμελή επιτροπή από όλες τις ομοσπονδίες, μικρές και μεγάλες, διαλέγοντας 10 άτομα από αυτούς για να συνεργαστούμε με το υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε ένα δεύτερο ραντεβού, μπορεί να είναι και αυτή την εβδομάδα. Εμείς όπως είπαμε θέλουμε να κάνουμε εμπορικά κέντρα στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία και να πουλάμε την πραμάτεια μας.
(www.xronos.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top