Μόνο τυχαίος δεν είναι ο τίτλος "Ν.Δ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" του σημερινού Βήματος για τις αποχωρήσεις βουλευτών της Ν.Δ προς το στρατόπεδο της Ντόρας. Το σχέδιο έχει καταρτισθεί πριν από αρκετούς μήνες (άλλωστε γι αυτό δεν αποχώρησαν ομαδικά όταν διαγράφτηκε η κυρία) με σκοπό να δημιουργηθεί πρόβλημα στην Ν.Δ και στον Αντώνη Σαμαρά, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Το ότι Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης , Μητσοτάκης, Γιαννόπουλος, Μπεκίρης και μερικοί ακόμα περίμεναν ή περιμένουν το παρασύνθημα της ψηλής για να φύγουν είναι γνωστό τοις πάσι....
Το θέμα είναι το πόσο οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν αυτούς που με την θετική ψήφο τους υπέρ του μνημονίου της Τρόικας, έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρά τους και στα όνειρα των παιδιών τους.
Το προβοκατόρικο δημοσίευμα του Βήματος έχει ως εξής:
ΝΔ: ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα
Ανοίγει ο δρόμος και για άλλες αποχωρήσεις από τη ΝΔ μετά τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να σκέφτονται την έξοδο καθώς διαφωνούν με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας ενώ θεωρούν ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι διαφορετικές απόψεις και αισθάνονται ότι ασφυκτιούν. Το μήνυμα της Ρηγίλλης είναι ότι οι διαφοροποιήσεις στις επιλογές του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου δεν θα γίνουν ανεκτές, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και άλλες διαγραφές εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Την ίδια στιγμή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τηρεί σιγήν ιχθύος. «Δεν στήνει αντάρτικα, καθώς πλέον είναι ανεξάρτητη βουλευτής» τονίζουν συνεργάτες της, αλλά δεν αρνούνται ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δύο στελέχη που έχουν στο παρελθόν εκδηλωθεί υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη και τα οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι κοντά στην έξοδο.
Ο ένας είναι ο βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος φέρεται να εξετάζει σοβαρά την προοπτική να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως και το να αποχωρήσει από τη ΝΔ. Ο άλλος είναι ο κ. Γ. Κοντογιάννης . Ο βουλευτής Ηλείας είχε βολιδοσκοπηθεί από τη Ρηγίλλης ως πιθανός υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ωστόσο έπειτα από τις αρχικές συζητήσεις που έγιναν ο κ. Κοντογιάννης έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του διότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωσή του αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.
Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Κοντογιάνννης έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του, την ώρα που η Ρηγίλλης μάλλον εξετάζει άλλες λύσεις καθώς το όνομα του βουλευτή Ηλείας «δεν πήγε καλά και σε δημοσκοπήσεις που έγιναν» όπως σημειώνουν κομματικές πηγές.....

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top