Νεκρό θα πρέπει να θεωρείται το εγχείρημα του opengov όταν αποδεικνύεται ότι εκτός διαδικασίας προτάθηκε και παραλίγο να διοριστεί ο κύριος Χασαπόπουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζεται ότι το opengov χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο επιλογής προσωπικού με γνώμονα το βιογραφικό και την αξία τους. Το εργαλείο αυτό προτάθηκε ως απάντηση στα κομματικά στελέχη που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν στο κράτος και στην νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Βάση αυτου ζητήθηκε βιογραφικό ενώ ειναι γνωστό στο ΠΑΣΟΚ ότι τα περισσότερα στελέχη του έχουν καταθέσει βιογραφικό εξ αρχής.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι το opengov ήταν ένας τρόπος παραμερισμού συντρόφων και του κόμματος συνολικά, προς όφελος μια παρέας που λειτούργησε ως παραμάγαζο και που έκοψε πολλούς μα πάρα πολλους συντρόφους.
Η περίπτωση Χασαπόπουλου μας δείχνει ότι η παρέα (ο σκληρός πυρήνας των ταλιπμάν) χρησιμοποιώντας το κράτος ως λάφυρο και το opengov για ξεκάρφωμα, μοίρασε θέσεις σε φίλους και σε προτεινόμενους από φίλους, προσπαθώντας ίσως με δημόσια αξιώματα να μεγαλώσει και να δυναμώσει την επιρροή της. Mέσω αυτού επιδιώχθηκε ένα ανοιγμα σε ευρύτερες δυνάμεις τις κοινωνίας στην βάση της θεωρία του κράτους Λάφυρου. Το μηνυμα ήταν παραπάνω από σαφές “Έχουμε το κράτος στα χέρια μας κάναμε περα τους κομματικούς και σας το μοιράζουμε”. Ακολουθήστε μας.
Κρίμα που κάποιοι απο το ΠΑΣΟΚ πείστηκαν και έστειλαν το βιογραφικό τους. Αν ηταν στην παρέα θα ήξεραν ότι αυτό δεν χρειαζόνταν.
Παρακαλούνται οι φίλοι Πασοκτζήδες να είναι μετριοπαθείς στις αντιδράσεις τους προς την παρέα διότι μαθαίνουμε ότι η βάση βράζει με τον εμπαιγμό.
(papaioannou)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top