Η κατάλληλη στιγμή για να μεταβεί η χώρα από την Βασιλευόμενη στην Προεδρική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι όταν η βασίλισσα Ελισάβετ φύγει από την ζωή, σύμφωνα με την αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, κ. Τζούλια Γκίλαρντ.
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ξεχασμένο από την προεκλογική εκστρατεία θέμα της αλλαγής πολιτεύματος, είπε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες της χώρας αφού προηγηθούν οι ανάλογες δημόσιες συζητήσεις. Η κ. Γκίλαρντ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν είναι ακόμα έτοιμη για την αλλαγή του πολιτεύματος, κάτι όμως που ίδια θα ήθελε να γίνει στο μέλλον, παρά το γεγονός ότι το αυστραλιανό έθνος αγαπά την βασίλισσα.
«Είναι ξεκάθαρο ότι εύχομαι στην βασίλισσα να ζήσει πολλά και ευτυχισμένα χρόνια, και αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι η μητέρα της έζησε μέχρι τα βαθιά της γεράματα, ελπίζω ότι και αυτή θα ακολουθήσει στα δικά της βήματα. Ελπίζω, όμως, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα είναι η τελευταία μονάρχης της χώρας», είπε η κ. Γκίλαρντ χαρακτηριστικά.
Πληροφοριακά, να αναφέρουμε ότι η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 102 ετών τον Μάρτιο του 2002.
(neoskosmos.com) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top