Ολοένα και περισσότερο διαφαίνεται ότι η κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική. Φροντίζει να μας το υπενθυμίζει ο πολιτικός κόσμος καθημερινά με τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Αποδεχτήκαμε να υπαχθούμε σε καθεστώς διεθνούς εποπτείας. Με περισσή μαλθακότητα αντιδρούμε στη νέα προκλητικότητα των γειτόνων μας. Αδιαφορούμε για τις προκλήσεις και την αδιαλλαξία των Σκοπίων και αφήνουμε αναπάντητα τα σενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Δεν διεκδικούμε ούτε καν επιφυλασσόμαστε για την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή μας. Προχωρούμε σε σπασμωδικές κινήσεις σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική χωρίς να λογαριάζουμε τις συνέπειες ή, εν πάση περιπτώσει, λειτουργώντας καιροσκοπικά και όχι επί τη βάσει σχεδίου. Αναζητούμε διέξοδο από τα προβλήματα απομακρυνόμενοι από το κλεινόν άστυ και ταξιδεύοντας στα Ελληνικά νησιά και παντού στη γη. Χρησιμοποιούμε επιφανείς μεν, αλλά ξένους συμβούλους για να εισηγηθούν και να μας λύσουν τα προβλήματα. Απόντες σχεδόν όλοι όσοι διαφωνούν ψελλίζουν αποσπασματικά χωρίς ειρμό, σχέδιο και όραμα τις αντιρρήσεις τους , απλώς και μόνο για να υποδηλώσουν την παρουσία τους.
Κατά τα λοιπά η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην απαξία. Όλοι αμφισβητούν όλους και τα πάντα. Κανείς δεν πιστεύει κανέναν, ούτε καν στις καλές προθέσεις.
Δεν είναι τόσο το φάσμα της πτώχευσης που ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί Ούτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι έγιναν φτωχότεροι Είναι ότι λείπει η ελπίδα και η πίστη για το καλύτερο του μέλλοντός μας. Όταν λείπει το όραμα και η προοπτική, οι κοινωνίες και τα κράτη παρακμάζουν. Τότε γίνονται ευάλωτα σε εχθρούς και σε "φίλους", που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν αδυναμίες. Ας το έχει αυτό υπόψη της η πολιτική ηγεσία του τόπου.
(Επίκαιρα) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top