Την έκπληξή τους, αλλά και το θαυμασμό τους, τον οποίον δεν έκρυψαν, για το γεγονός ότι ένας δημοτικός υπάλληλος από την Πάτρα, χωρίς σπουδές στους Η/Υ, κατόρθωσε να σπάσει τον κώδικα ασφαλείας του Υπουργείου Οικονομικών και να μπει στα αρχεία της απογραφής, εξέφραζαν οι τέσσερις άνδρες της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα, που έκαναν έφοδο σε Δημοτική Επιχείρηση της Πάτρας, στην οποία ο 39χρονος υπάλληλος εργάζεται.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε "διαρροή" στο υπολογιστικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, από ηλεκτρονική "επίθεση", που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.
Ακολουθώντας τα "ηλεκτρονικά ίχνη" διαπίστωσαν ότι δράστης (cracker) είναι ένας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».
Ειδικότερα, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr δεχόταν συνεχείς ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου (cracker).
Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και των ψηφιακών αναλύσεων, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος χρήστης του διαδικτύου με ορμητήριο την Πάτρα, διείσδυσε παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή και επί μακρόν ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στο χώρο εργασίας του, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.
Ο 39χρονος cracker, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
(attacktv.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top