Ήρθε η ώρα να φανούν ονομαστικά ποιοί καλύπτουν την διαπλοκή. Πολιτικοί και εκδότες προ των ευθυνών τους.
Αποκλειστικό: Ο Πρόδρομος Μαυρίδης προτίμησε την τελική ρήξη με τη Siemens αντί να δεχτεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με πολύ καλύτερους όρους από τους υπόλοιπους.
Πανικόβλητη η εταιρεία, ήρθε σε συνενόηση με τον Χριστοφοράκο για να “καταθέσει” στην εξεταστική για την υπόθεση της Siemens. Αυτό δείχνει και τον πανικό της εταιρείας αφού ο Χριστοφοράκος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ! Όπως και όλοι οι κατηγορούμενοι άλλωστε που συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά με την εταιρεία και έχουν υπογράψει λεόντεια συμβόλαια εχεμύθειας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δικαίωση του από το Γερμανικό δικαστήριο, γεγονός που θέτει αυτόματα υπό αναιρεση όλες τις αποφάσεις πίσω από τις οποίες έγιναν τα εξής εγκλήματα:
* Η Siemens έμεινε αμέτοχη ευθυνών, αφού όλα τα εγκλήματα τα τέλεσαν οι υπάλληλοι της εν αγνοία της μητρικής εταιρείας – καταρρίφθηκε με την απόφαση της δικαιοσύνης για Μαυρίδη.
* Ο Χριστοφοράκος δεν εκδίδεται στην Ελλάδα αφού η υπόθεση τελεσιδίκησε στην Γερμανία – καταρρίπτεται και αυτό αφού η υπόθεση πήρε άλλη τροπή και οι νέες κατηγορίες είναι διευρυμένες και διαφορετικές. Έχουμε κοινώς νέα υπόθεση.
* Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει τη Siemens και τις υπόλοιπες Γερμανικές εταιρείες αφού δεν τεκμηριώνεται η εμπλοκή τους – Καταρρίφθηκε. Πλέον η Ελληνική πολιτεία βάσει της απόφασης του Γερμανικού δικαστηρίου, οφείλει να στραφεί ενάντια στη Siemens ώστε να απαιτήσει πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου και αποζημίωση.
Εδώ ακριβώς είναι και το ζητούμενο: Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να ασκήσει διώξεις στην εταιρεία για κάθε Ευρώ που ζημιώθηκε η χώρα, κάθε Ευρώ που διακινήθηκε, κάθε Ευρώ που δόθηκε σε επίορκους λειτουργούς. Μπορεί να υποχρεώσει τη Siemens να συνεργαστεί και να δώσει όλα τα ονόματα πολιτικών και άλλων που χρηματίστηκαν.
Γιατί είμαστε τόσο απόλυτοι; Γιατί η Siemens βάσει αυτής της απόφασης μπορεί να δικαστεί και να καταδικαστεί στην Ελλάδα για σύσταση συμμορίας και διακίνηση χρήματος προερχόμενου απο εγκληματικές δραστηριότητες. Αυτό σημαίνει ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, η Siemens βγαίνει εκτός από κάθε διαγωνισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Πρακτικά, καταστρέφεται.
Δεν θέλουμε να αγιοποιήσουμε τον Μαυρίδη. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πραγματικά αθώοι σε τέτοιες εμπλοκές. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η όλη στάση του, δηλαδή η επιμονή του να μην δεχτεί τον ευεργετικό διακανονισμό και να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση, στο στόμα του λύκου μάλιστα, αν μη τι άλλο εκτός από την προσωπική του δικαίωση λύνει τα χέρια της Ελληνικής πλευράς ώστε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το πολιτικό σκηνικό.
Υπάρχουν όμως και τα λογικά συμπεράσματα: Εάν ο Μαυρίδης είχε χρηματίσει πολιτικούς όπως ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, το πιθανότερο είναι να ακολουθούσε και την πορεία τους σε εξωχώριους παραδείσους. Ο Μαυρίδης όμως, σύμφωνα με το Γερμανικό δικαστήριο, δεν διακίνησε ούτε ένα Ευρώ. Άρα εκ των πραγμάτων δεν χρημάτισε πολιτικούς γι’ αυτό και ήταν ο εύκολος στόχος.
Εδώ λοιπόν ανοίγει το άλλο μεγάλο θέμα: Η στάση των ΜΜ”Ε” της Ελλάδας.
Με το που άνοιξε ο ασκός του αιόλου από τις αποκαλύψεις για τη δράση της Siemens, ενώ οι ανακρίσεις είχαν ξεκινήσει για τον ρόλο των προσώπων και στην Ελλάδα, ξεκινά ένα κρεσέντο δημοσιευμάτων κατά του Μαυρίδη ως φυσικού και ηθικού αυτουργού του σκανδάλου. Από τις συγκεκριμένες αναφορές “αγνοούνται” οι Χριστοφοράκος μα κυρίως ο Καραβέλας! Το ευτράπελο είναι πως οι Πουαρώ της Ελληνικής δημοσιογραφίας δεν φαντάστηκαν όπως αποκάλυψε πρόσφατα η επιτροπή πως οι επίμαχες εταιρείες, MARTHA OVERSEAS και ΜΑΡΤΗΑ HOLDINGS CORP φέρουν το όνομα της συζύγου του Καραβέλα! Πως διέφυγε των δημοσιογράφων κάτι τέτοιο;
(διαβάστε ολοκληρωμένο το αποκαλυπτικό άρθρο εδώ)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top