Τεστ κοπώσεως (stress tests) στη βάση του υποθετικού σεναρίου χρεοκοπίας της Ελλάδας πραγματοποίησε πρόσφατα η Fitch για τις ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτει, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματά τους χθες σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.
Από την προσομοίωση προέκυψε ότι στο σύνολό τους οι συγκεκριμένες εταιρείες θα αποδεικνύονταν ανθεκτικές και, στη βάση αυτών των αποτελεσμάτων, ο οίκος δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε αναθεωρήσεις των αξιολογήσεών του, όπως αναφέρθηκε.
Οι εταιρείες του κλάδου των ασφαλειών έχουν ήδη προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις των επενδυτικών τους χαρτοφυλακίων, στη βάση των διακυμάνσεων των αγορών, ενώ στο επόμενο διάστημα έχουνπεριθώρια και για περαιτέρω παρόμοιες κινήσεις, σχολίασαν στελέχη του οίκου.

«Το σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας στη συγκεκριμένη προσομοίωση δεν πρέπει να εκληφθεί σε καμία περίπτωση ως εκτίμηση του οίκου, παρά μόνο ένα υποθετικό σενάριο για τους σκοπούς του τεστ κοπώσεως», αναφέρθηκε από αξιωματούχο του οίκου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

(Capital.gr)

Online press: Διασκεδαστικό το αρθρο του capital, εξαιτίας κυρίως της τελευταίας παραγράφου που γράφει για την αθωότητα του σεναρίου, καθώς και για τον τίτλο της ανάρτησης που μας θυμίζει έντονα το: Ασπίς προνοια: εγγύηση για το μέλλον!


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top