Η γενιά μας ζει σε ένα σχεδόν αφιλόξενο περιβάλλον. Μεγαλώνουμε σε ένα κόσμο που όλοι δηλώνουν ότι θέλουν να γίνουν παιδιά αλλά δυστυχώς είναι φτιαγμένος μόνο για μεγάλους. Σε ένα κόσμο που γιορτάζει για μόνο μία ημέρα τους νέους, ξεχνώντας τις υπόλοιπες 364...
Άραγε μπορεί αυτή η μία μέρα να αλλάξει τον κόσμο; Μπορούν να αλλάξουν ξεπερασμένες νοοτροπίες και μυαλά; Μα φυσικά και όχι. Όμως, ας γίνει μια αρχή. Ας δουλέψουμε για την ημέρα που η φωνή μας θα αρχίσει να ακούγεται σοβαρά. Ας αρχίσει η εποχή που οι νέοι άνθρωποι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες.
Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Νεολαίας, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν προβλήματα και να ενισχυθούν προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρο τους τη νεολαία. Ως ΟΝΝΕΔ έχουμε αντιληφθεί πως θα βρούμε πολλά εμπόδια στο δρόμο μας για ίσες ευκαιρίες και η παρούσα οικονομική κατάσταση αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δυσκολίες. Αλλά αποφασίσαμε να μην το βάλουμε κάτω. Έχουμε ξεκινήσει το διάλογο με τους ανθρώπους της γενιάς μας για το πως θέλουμε να ζούμε.. δίνουμε το βήμα σε όλους να μας πουν πως θέλουν να είναι το σχολείο τους, το Πανεπιστήμιο τους, η κοινωνία που ζουν. Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο συνδιαμορφώνοντας θέσεις και ενώνοντας δυνάμεις προκειμένου να ρίξουμε και τα τελευταία εμπόδια στο δρόμο για την εξάλειψη των ηλικιακών διακρίσεων.
Ο λόγος πλέον περνάει σε ανθρώπους με διάθεση και ιδέες για το μέλλον. Ανθρώπους όμως που θέλουν να ακούσουν αλλά και να ακουστούν. Δικός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε την ενημέρωση για τα υπάρχοντα προβλήματα και να κινητοποιήσουμε όλες τις νεανικές δυνάμεις με όραμα ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Στην προσπάθεια μας αυτή ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με νεολαίες από όλη την Ευρώπη προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον Κόσμο. Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ λοιπόν και βασικό μας σύνθημα το "Ένας κόσμος χωρίς νέους – Α world without youth - " συμπληρώνουμε με νέους από όλη την Ευρώπη ένα ιδιότυπο πάζλ απόψεων στην ιστοσελίδα www.onned.gr/youthday το οποίο θα μας κάνει να φανταστούμε πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς εμάς..
Άραγε, εσύ έχει φανταστεί ένα κόσμο δίχως εσένα;


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top