Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αν. Σαμαρά να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική διαγραφή του από το κόμμα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Παράλληλα, παρέπεμψε τον κ. Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος". Η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Τραγάκη αποφάσισε την οριστική διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη κάνοντας δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος.
Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική. 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top