Μεγάλα ελληνικά και ξένα ονόματα του χώρου του τζόγου , αναμένεται να δηλώσουν παρόν τις επόμενες μέρες στην «δημοπρασία» μιας αγορά με ετήσιο τζίρο περίπου 10 δις ευρώ την οποία σκοπεύει να απελευθερώσουν τα υπουργεία οικονομικών και πολιτισμού μέσω του νομοσχεδίου για την ρύθμιση της αγορά τυχερών παιγνίων που αναμένεται να τεθεί από σήμερα σε διαβούλευση.
Στόχος του ΥΠΟΙΚ που θα είναι και η επίσημη «μπάνκα» θα είναι εκτός από την θεσμική κατοχύρωση του νέου συστήματος, έσοδα τα οποία με την διάθεση και μόνο των νέων αδειών υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 650 εκ και στην τα 700- 800 εκ ευρώ σε ετήσια βάση από την φορολόγηση των κερδών .
Στους βασικούς του πυλώνες το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να επιτύχει τρία πράγματα:
Να επαναφέρει στην νομιμότητα την λειτουργία των τεχνικών παιχνιδιών που είχε απαγορευτεί εντελώς το 2002 με αποτέλεσμα την καταδίκη της χώρας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο και της επιβολής προστίμου .
Να ρυθμίσει την αγορά των τυχερών παιχνιδιών περιορισμένης απόδοσης γνωστά και ως «φρουτάκια» . Σύμφωνα με το σχέδιο του νομοσχεδίου που θα αναρτηθεί σήμερα στο διαδίκτυο θα προβλέπεται η χορήγηση άδειας για εγκατάσταση τέτοιων παιχνιδιών σε 50.000 σημεία σε όλη την χώρα με πληθυσμιακούς περιορισμούς για κάθε περιοχή . Ο τζίρος των παιχνιδιών αυτών αναμένεται κατά το πρώτο χρόνο λειτουργίας να κυμανθεί από 3 έως και 5 δις ευρώ Η λειτουργία των νέων αυτών μηχανημάτων θα γίνει μέσω τριών ειδικών αδειών που θα δημοπρατήσει το ΥΠΟΙΚ Οι άδειες για τα μηχανήματα μέσα από τα οποία θα έχουν διάρκεια 10 ετών με δυνατότητα 5ετούς παράτασης. Ο πρώτος ανάδοχος θα λάβει άδεια για 25.000 μηχανήματα, ο δεύτερος για 15.000 και ο τρίτος για10.000 τερματικά. Η άδεια θα κοστίζει περίπου 10.000 για κάθε μηχάνημα που θα κατοχυρωθεί στο ειδικό μητρώο που θα δημιουργηθεί στο ΥΠΟΙΚ . Με άλλα λόγια από 50.000 τερματικά που θα δοθούν θα εισπραχθεί εφάπαξ το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. Επίσης επιβάλλεται για το κάθε μηχάνημα άλλα 1.000 ευρώ εφάπαξ για το κάθε τερματικό ως παράβολο για την άδεια φέροντας άλλα 50 εκ ευρώ στα δημόσια ταμεία ενώ σε ετήσια βάση το Δημόσιο θα έχει ετήσιο έσοδο περίπου 4% του μεικτού κέρδους. Ο παίκτης θα μπορεί να παίζει στα μηχανήματα αυτά με μάρκες αξίας 1 ευρώ η κάθε μια και το μέγιστο ποσό πονταρίσματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις δέκα μάρκες.
(bankingnews.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top