Σε κυβερνητικό εκπρόσωπο παντός καιρού …και εδάφους έχει εξελιχθεί ο Γιώργος Πεταλωτής!
Το γεγονός πως δίνει πολλές συνεντεύξεις σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι των ΜΜΕ το γνωρίζουμε καλά. Πολλές όμως από αυτές δίνονται ακόμη και σε περίεργες στιγμές, όπως κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος ή ακόμη και όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρίσκεται σε μετακίνηση, όπως την προηγούμενη εβδομάδα που βρισκόταν στην Ροδόπη για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Τις ημέρες εκείνες λοιπόν ο Γιώργος Πεταλωτής έβγαινε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις των Αθηνών ακόμη και τις ώρες που ταξίδευε με το αυτοκίνητο σε διάφορες υποχρεώσεις του σε μέρη της Θράκης, όπως μαρτυρά το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984:
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καλημέρα κ. Μόσχοβα. Είμαι εκτός Κομοτηνής, πάω όμως προς την Κομοτηνή αυτή τη στιγμή.
ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Δεν πιστεύω να είστε Πόρτο Λάγος, εκεί κοντά. Όχι. Γιατί είναι επικίνδυνες περιοχές εκεί.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Από την άλλη μεριά της Ροδόπης.

Βέβαια τα πράγματα στα …δύσβατα μονοπάτια της ενημέρωσης στο άκρως ανταγωνιστικό τοπίο της πρωτεύουσας είναι διαφορετικά. Σχεδόν σε καθημερινή βάση, τα κορυφαία ονόματα της κυβέρνησης είναι κατά κάποιο τρόπο υποχρεωμένα να επικοινωνούν στο κοινό τα μηνύματα του κυβερνητικού σχήματος και τους πρωθυπουργού, λαμβάνοντας μέρος σε έναν “επικοινωνιακό πόλεμο” με σκοπό να περάσουν τις θέσεις τους στους ακροατές και τηλεθεατές.

Γιατί πολύ απλά αν δε προλάβουν να το κάνουν αυτό, θα προλάβει να το κάνει η αντιπολίτευση. Κι αν δε βρουν χρόνο για να ανταποκριθούν στην πρόσκληση κάποιου αθηναϊκού καναλιού ή ραδιοφώνου, τότε μάλλον το αθηναϊκό ΜΜΕ δε θα …ξαναβρεί χρόνο να τους καλέσει εκ νέου κι ίσως στη θέση τους βγούνε άλλοι που θα τα πούνε αλλιώς.
Οπότε όπως και να έχει το ζήτημα, η επικοινωνία με τα κεντρικά ΜΜΕ είναι μάλλον μονόδρομος για όλους τα στελέχη της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο για τον Γιώργο Πεταλωτή που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει μία στενότερη επαφή με το χώρο των ΜΜΕ και είναι περισσότερο προβεβλημένος.
Οσο για τα ΜΜΕ της εκλογικής περιφέρειας του Γιώργου Πεταλωτή δε πρέπει κι αυτά να είναι παραπονεμένα, αφού συχνά – πυκνά κατά τις εδώ επισκέψεις του ή και τηλεφωνικά δίνει συνεντεύξεις σε αρκετά από αυτά.
Ακόμη και σε αυτά τα ΜΜΕ και σε αυτούς τους δημοσιογράφους που όταν ο ίδιος ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης καταπατούσαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας (είπαμε, εμπόριο πληροφορίας και μισθωμένη προπαγάνδα κάνουν οι άνθρωποι, όχι …δημοσιογραφία!) και τον αγνοούσαν επιδεικτικά σε κάθε του δημόσια εμφάνιση ή απλά δεν καταδεχόταν ποτέ να παρουσιάσουν το κοινοβουλευτικό του έργο λες και ο ίδιος δεν υπήρχε! Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν άφηναν ούτε συναδέλφους τους να τον παρουσιάσουν, ασκώντας τους λογοκρισία και ο Γιώργος Πεταλωτής τα ξέρει όλα αυτά πολύ καλά!
Οσο για εμάς, δεν έχουμε κανένα ντέρτι να σημαιοστολιζόμαστε ως “λατέρνες” και να ποζάρουμε δίπλα σε κάθε πολιτικό για να ρωτήσουμε πράγματα τα οποία προκαλούν αποπνικτική βαρεμάρα στην πλειοψηφία των αναγνωστών, ώστε να …πλουτίσουμε το βιογραφικό μας κατά μία συνέντευξη. Αλλωστε η θέση του αξιοπρεπούς δημοσιογράφου δεν είναι δίπλα στην εξουσία αλλά απέναντί της κι αυτό το δέχονται και το καταλαβαίνουν όλοι οι τίμιοι πολιτικοί.
Προτιμάμε τις πιο αυθόρμητες και ειλικρινείς “συνεντεύξεις”, όχι τις στημένες αλλά αυτές με ερωτήσεις που δε τις περιμένει κανείς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτές που έχουν και ουσία αλλά και αξία να τις παρακολουθήσει κανείς. Αλλωστε από δημόσιες σχέσεις, στημένες πόζες μπροστά στην κάμερα και …δημοσιογραφικό life style έχει χορτάσει ο ψηφοφόρος εδώ και δεκαετίες σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες!
(rodopinews.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top