Μια επιστολή που στάζει «φαρμάκι», απέστειλε o Τάκης Χριστόπουλος στον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέα Μαζαράκη. Ο κ. Χριστόπουλος, που ως γνωστόν είχε διεκδικήσει την θέση του προέδρου, απέναντι στον κ. Μαζαράκη, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έλλειψη σοβαρότητας στον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση επιλογής υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων. Ζητά ταυτόχρονα από τον κ. Μαζαράκη να συγκαλέσει για το θέμα, «έστω και καθυστερημένα», διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.
Στην επιστολή, που άναψε νέες φωτιές στην τοπική Ν.Δ., ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«… Για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων απαιτείται να συνταχθούν και δραστηριοποιηθούν όλες εκείνες οι υγιείς δυνάμεις του Δήμου Πατρέων που έχουν την ικανότητα, τη βούληση και ζουν τον παλμό της κοινωνίας σε καθημερινή βάση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό, είναι να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα και προσοχή απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπούν κομματικές και επαγγελματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Όσον αφορά τη Ν.Δ. της οποίας ως γνωστόν είμαι μέλος, μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει σημάδια απαιτούμενης σοβαρότητας και της δυνατότητας συμμετοχής των ψηφοφόρων της στις αποφάσεις, όπως άλλωστε τονίζει η ηγεσία της, στην επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων που προτίθεται να στηρίξει.
Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η αρμόδια Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει διαμηνύσει προς τη ΝΟΔΕ Αχαΐας ότι το στηριζόμενο υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων θα τον επιλέξει η κεντρική ηγεσία (μου θυμίζει λειτουργία υπηρεσίας, η οποία σε κάθε σοβαρό ζήτημα παραπέμπει τον πολίτη στην κεντρική διοίκηση).
Παρακάμπτει μ’ αυτόν τον τρόπο τόσο τη ΝΟΔΕ Αχαΐας όσο και το στελεχιακό δυναμικό της (εκπροσώπους επιστημονικών, συνδικαλιστικών και επαγγελματικών χώρων, εκπροσώπους Αυτοδιοίκησης κ.ά.), το οποίο αφενός γνωρίζει πολύ καλύτερα από την κεντρική ηγεσία της Ν.Δ. τα προβλήματα του Δήμου μας και αφετέρου μεταφέρει τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών.
Πολύ σύντομα, λοιπόν, πέφτουν στο κενό βαρυσήμαντες εξαγγελίες περί συμμετοχής των ψηφοφόρων στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον τους, παρ’ όλο που είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και σεβασμού προς τον ψηφοφόρο, τη στιγμή, μάλιστα, που, ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα κόμματα, έχουν απολέσει και την τελευταία ελπίδα σωτηρίας που περίμενε ο πολίτης.
Είναι σαφές λοιπόν ότι η Ν.Δ. δεν έχει λάβει ακόμη σοβαρά τα μηνύματα που εκπέμπει η κοινωνία και την απαξίωσή της προς τα πολιτικά πρόσωπα που φέρουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.
Εξαιτίας αυτής της αδράνειας, έχουμε ήδη τέσσερις εν δυνάμει υποψήφιους δημάρχους για το Δήμο Πατρέων, χωρίς η αρμόδια Γραμματεία να έχει συζητήσει με τους ενδιαφερομένους, πλην ενός, διαχωρίζοντάς μας σε δύο κατηγορίες και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ψηφοφόροι και οι προτάσεις τους. Αγνοούνται παντελώς οι δημοκρατικές διαδικασίες συμμετοχής μας στις αποφάσεις επίλυσης των προβλημάτων.
Κ. Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Αχαΐας, έστω και καθυστερημένα, μεταφέροντας και τα μηνύματα των ψηφοφόρων, είναι απαραίτητο να ορίσετε εντός των προσεχών ημερών, διευρυμένη συνεδρίαση ΝΟΔΕ, με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων Τ.Ο., των επαγγελματικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών συλλόγων και οργανώσεων, καθώς και της Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Πατρέων και Δήμων Μεσσάτιδος, Ρίου, Παραλίας, Βραχνεΐκων, με μοναδικό θέμα την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων. Κύριος σκοπός είναι να μεταφερθούν οι προτάσεις και οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας, ώστε να ληφθεί η ιδανικότερη επιλογή που μπορεί να ενώσει, συσπειρώσει, και διευρύνει τις επιρροές προς όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσής τους…».
(attacktv.gr) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top