Σύγχυση έχει προκληθεί από την απόλυτα ασαφή και προφανώς μη ξεκάθαρη θέση και στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τις κρατικές τράπεζες.
Όταν υποβλήθηκε η πρόταση Σάλλα της Πειραιώς για ΑΤΕ και ΤΤ η Κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι μόνο αυτή την πρόταση εξετάζει.
Στην πορεία και σε επαφές με τραπεζίτες ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι οι κρατικές τράπεζες πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν με διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Όμως κατά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ της ομοσπονδίας τραπεζοϋπαλλήλων, ανέφερε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο κρατικού πυλώνα στις τράπεζες με την συγχώνευση ΑΤΕ και ΤΤ.
Δηλαδή με βάση το ακροατήριο η κυβέρνηση μεταλλάσει την θέση της για τις κρατικές τράπεζες.
Μόνο η Τρόικα και η ΕΕ έχουν ξεκάθαρη θέση ιδιωτικοποίηση με διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Η δημιουργία κρατικού πυλώνα δεν αποτελεί πανάκεια των προβλημάτων και βεβαίως είναι αστήρικτο το επιχείρημα περί δημιουργία μεγαλύτερου σχήματος με στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας.
Οι κρατικές τράπεζες εμφανίζουν σοβαρές παθογένειες όχι περισσότερες από ορισμένες ιδιωτικές αλλά προφανώς η δημιουργία κρατικού πυλώνα δεν θα βοηθήσει την οικονομία αλλά τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές που μπορεί να έχουν πλήθος συμφερόντων.
(bankingnews.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top