Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, από την αρχή του 2010 το ποσοστό μείωσης των καταθέσεων των νοικοκυριών έχει ξεπεράσει το 8% από το οποίο το 10% περίπου εικάζεται ότι έχει τοποθετηθεί σε θυρίδες, καθώς πολλοί προτιμούν να θυσιάσουν για ένα διάστημα τους τόκους των καταθέσεων, προκειμένου να έχουν την αίσθηση της ασφάλειας.
Μελέτη της Mellon Tchnologies επιβεβαιώνει ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2010 και ύστερα από χρόνια περιορισμένης χρήσης, οι θυρίδες αποτέλεσαν ξανά μια πηγή εσόδων για τις τράπεζες, αλλά και ένα μέσο.... ενδυνάμωσης της σχέσης με τους πελάτες τους». Από τα μέσα του 2009 οι παραγγελίες για θυρίδες θησαυροφυλακίου έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο, ενώ ειδικά η ζήτηση για τις τραπεζικές θυρίδες θησαυροφυλακίου, έχει παρουσιάσει άνοδο της τάξης του 12% από τις αρχές του έτους. Η αυξημένη χρήση των θυρίδων επιβεβαιώνεται και από τις εκτεταμένες εργασίες συντηρήσεων και επισκευών που εξυπηρετεί το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας, που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 150.000 μονάδες στην πλειοψηφία των τραπεζών στην Ελλάδα.
(Καθημερινή)
Οnline-press: Ένας πολύ ωραίος τρόπος να ξεφύγουν κάποιοι από το δόκανο της εφορίας γεμίζοντας τις τραπεζικές τους θυρίδες με ρευστό, πολύτιμους λίθους και χρυσό. Έτσι δεν είναι κ. Καπελέρη;

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top