“Η ύφεση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη”. Με αυτή την απαλή αναφορά οι κύριοι των ΜΜ”Ε” (συνυπεύθυνοι 100%) πέρασαν τα τραγικά στοιχεία της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας.

Η δεύτερη φάση του σχεδίου του κυρίου Παπακωνσταντίνου λοιπόν ολοκληρώνεται με “ανέλπιστη” επιτυχία. Με απλά λόγια, καταστρέφεις την πραγματική οικονομία της χώρας με απαράδεκτα, εγκληματικά μέτρα, εν ονόματι ενός “ελλείματος”. Αυτή την εξέλιξη μπορούσε βέβαια να την δει και ένας αρχάριος από τις πρώτες ενέργειες Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλου την επομένη των εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο κύριοι υπέγραψαν και το μνημόνιο. Καταλάβατε τώρα γιατί ο “Βατοπαιδινός απατεώνας” Προβόπουλος (κατά το ΠΑΣΟΚ) έγινε “Άγιος” πάλι από το ΠΑΣΟΚ;

Με απλά λόγια, όταν αντιμετωπίζεις ένα τέτοιο έλλειμα στη φάμπρικα σου, οφείλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου ώστε μέσω της ανάπτυξης να αποπληρώσεις τα δάνεια. Ειδ’ άλλως πηγαίνεις σε συνδιαλλαγή (η έννοια “πτώχευση” είναι βλακώδης όταν μιλάς για χρέη με collaterals …ομόλογα! Άλλο ένα άθλιο ψέμμα που βαρύνει αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο).

Όταν αποφασίζεις να δώσεις πίσω τα ομόλογα παίρνοντας δάνειο με προσημείωση της ίδιας της φάμπρικας, σημαίνει ότι έχεις βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά και απλά αναδανείζεσαι με χαμηλότερο επιτόκιο για να έχεις κέρδη και από τη χρηματοοικονομική διαχείριση.

Όταν λοιπόν βάζεις προσημείωση τη φάμπρικα και αντί να στοχεύσεις στην ανάπτυξη, αρχίζεις και μειώνεις μισθούς στους εργάτες, μειώνεις την παραγωγή.

Όταν αυξάνεις το κόστος λειτουργίας της φάμπρικας, γιατί φορολογείς βενζίνες, βάζεις ΦΠΑ κλπ, μειώνεις την παραγωγή.

Όταν δίνεις τα δις του δανείου στον …πιστωτή σου (τράπεζες) αντί να τα επενδύσεις στα μέσα παραγωγής και την αύξηση της εργασίας τότε μειώνεις την παραγωγή σου.

Όταν δημιουργείς στρατιές ανέργων, μειώνεις την παραγωγή και επιπλέον έχεις να θρέψεις μεσω επιδομάτων τους δικαιούχους.

Όταν κάνεις όλα τα ανωτέρω μαζί, δεν είσαι βλάκας. Έχεις ξεκάθαρη στόχευση να εκποιήσεις τη φάμπρικα.

Δείτε τώρα τα νούμερα:

Επισήμανε ο BondHolder ότι τα spreads εκτινάχθηκαν στις 809.5 μονάδες, ενώ υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν έχει δανειακές βλέψεις στην αγορά.

Πολύ απλά, διέρρευσαν τα αποτελέσματα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και όχι οι αρλούμπες περί μείωσης ελλείματος και οι αγιογραφίες του ΓΑΠ από τη “Φωνή του ναζισμού” και τη “Χριστιανική νεολαία της κάτω Ορλεάνης”.

Όταν οι αγορές είδαν την κατάρρευση του ΑΕΠ και την εκτίναξη της ανεργίας, απλώς επιβεβαίωσαν τις υφιστάμενες προβλέψεις τους. ΤΕΛΕΙΩΣΕ το πανηγύρι. Φανταστείτε, 809 μονάδες, χωρίς η χώρα να επιδιώκει δανεισμό από τις αγορές!

Και η εξήγηση του bloomberg ξεκάθαρη: Η κατάρρευση της οικονομίας επιδεινώνει το κόστος διάσωσης των τραπεζών. Αφού δεν υπάρχουν δάνεια, κινήσεις στην αγορά, επιταγές, τζίρος από πιστωτικές, αφού έχει καταρρεύσει η πραγματική αξία των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, έχουν χρηματομισθώσει, έχουν προσημειώσει, η “νέα διακυβέρνηση” τους δίνει έξτρα μποναμά 25 δις Ευρώ για να τις κρατήσει ζωντανές.

Καταλάβατε τώρα προς τι το προεκλογικό δείπνο του ΓΑΠ;

(olympia.gr)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top