Οι πλημμύρες στο Πακιστάν, που έχουν πλήξει 13,8 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι χειρότερες, λόγω της έκτασής τους, από το φονικό τσουνάμι που έπληξε το 2004 την Ασία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ."Ως τώρα οι πλημμύρες στο Πακιστάν έχουν πλήξει 13,8 εκατομμύρια ανθρώπους", δήλωσε ο Μαουρίτσιο Τζουλιάνο, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA)."Η καταστροφή αυτή είναι χειρότερη από το τσουνάμι (του 2004), το σεισμό του 2005 στο Πακιστάν και τον πρόσφατο σεισμό στην Αϊτή", πρόσθεσε."Είναι χειρότερη επειδή, κατά το σεισμό στο Πακιστάν το 2005, είχαν πληγεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ το τσουνάμι είχε πλήξει 5 εκατομμύρια ανθρώπους και περίπου 3 εκατομμύρια επλήγησαν από το σεισμό στην Αϊτή", πρόσθεσε.Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τις πλημμύρες στο Πακιστάν έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.600 άνθρωποι μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες. Περίπου 500.000 έχουν μείνει άστεγοι μόνο στην περιοχή του Πουντζάμπ (κεντρικό Πακιστάν). Το τσουνάμι του Δεκεμβρίου 2004 στην Ασία είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους.

Το επίπεδο της βοήθειας πρέπει να "αυξηθεί μαζικά" , δήλωσε ο Μάρτιν Μογκουάντζα, συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια προς το Πακιστάν. "Χρειάζονται καταλύματα, πλαστικές δεξαμενές, προμήθειες. Τα αποθέματα πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως προς τις πληγείσες περιοχές", είπε.
Η πακιστανική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών υπολογίζει στα 12 εκατομμύρια τους πλημμυροπαθείς στις περιοχές του Πουντζάμπ και του Χιμπέρ Παχτούνχουα, ενώ στα τρία εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των πλημμυροπαθών στο Σιντ. /AΠΕ

(Καντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top