«Στρατιά» 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών επιστρατεύει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει τα αναμενόμενα κενά στα σχολεία, λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων και των μειωμένων προσλήψεων.
Οπως ανακοίνωσαν χθες στην ηγεσία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, το υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε την αύξηση των πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών με αποτέλεσμα αντί για 10-11.000 που αναμενόταν, να προσληφθούν τελικά 15.500. Μάλιστα οι αναπληρωτές αυτοί, σύμφωνα με την ΠΑΣΚΕ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι πλήρους ωραρίου ενώ οι 7.800
εξ αυτών θα προσληφθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέστησε σαφές στους δασκάλους ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη. Σε κάθε περίπτωση, ανώτατο όριο μαθητών ανά τάξη στα Δημοτικά σχολεία θα είναι τα 25 και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τα 27 παιδιά. Επίσης η κ. Χριστοφιλοπούλου ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου και τους ενημέρωσε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή για την αναμοριοδότηση των σχολείων και τη μοριοδότηση των αποσπάσεων. Δήλωσε τέλος ότι επέστρεψαν στα σχολεία 1.487 δάσκαλοι που ήταν αποσπασμένοι σε φορείς (συνολικά πέρσι ήταν αποσπασμένοι εκτός σχολείου 2.434 δάσκαλοι ενώ φέτος 747).
(tanea.gr)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top