ΟΙ Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας και ειδικότερα τα λεωφορεία, πριν από μερικά χρόνια ήταν στα χέρια ιδιωτών. Και λειτουργούσαν άνετα, με κέρδη!
Η κρατικομανία του παλαιού ΠΑΣΟΚ άρχισε μανιασμένα έναν αγώνα να κρατικοποιήσει και τα αστικά λεωφορεία…
…Και το έκανε πράξη αρπάζοντας τις περιουσίες των ιδιωτών λεωφορειούχων, χωρίς μάλιστα να τους αποζημιώσει!!! (Σημειωτέον ότι οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες λειτουργούσαν υποδειγματικά).

ΜΟΛΙΣ τα αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ) έγιναν κρατικά, άρχισε ο κατήφορος… Εκτός από την άθλια λειτουργία πια των Αστικών Συγκοινωνιών, το Δημόσιο άρχισε να πληρώνει και τις ζημίες της κρατικής εταιρείας, που έφθαναν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!
Αυτή τη στιγμή το παθητικό της ΕΘΕΛ ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ!!! Ενδεικτικά, μόνο πέρυσι, το 2009, έχασε 327 εκατ. ευρώ!!!

Η περίπτωση της ΕΘΕΛ αποτελεί μια ακόμα αθλιότητα του λαϊκίστικου και φαύλου ΠΑΣΟΚ, για την οποία όμως ουδείς τιμωρήθηκε…
Ο μόνος που πλήρωσε και πληρώνει την τεράστια χασούρα είναι ο Ελληνας φορολογούμενος!..
***
ΘΑ έπρεπε λοιπόν να φθάσουμε στο σημερινό οικονομικό κατάντημα για να αντιληφθούν οι Ελληνες πού μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που φαρισαϊκά επαναλάμβαναν ότι «για όλα φταίει η Δεξιά»!..
Ετσι, οι σημερινοί κυβερνώντες, εκόντες – άκοντες, το πήραν απόφαση…

ΓΙΑ να σταματήσουν οι φορολογούμενοι Ελληνες να πληρώνουν τη διαλυμένη ΕΘΕΛ, επιστρέφουν στους ιδιώτες την αστική συγκοινωνία…
…Αλλά το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης δεν σταματά στην ΕΘΕΛ…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άλλες πολλές χοντρά ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις που η κυβέρνηση και το κράτος αποφάσισαν να ξεφορτωθούν.
Τεράστια είναι τα ελλείμματα που πνίγουν ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, ΕΛΤΑ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και άλλες κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις!..
ΜΟΝΟ το έλλειμμα του ΟΣΕ ξεπερνά τα ΔΕΚΑ ΔΙΣ. ευρώ!.. Αλλα 1,7 δισ. της ΕΘΕΛ… Και βάλτε με τον νου σας τώρα πόσα δισ. ευρώ πληρώνουμε σε δεκάδες άλλες κρατικές –κομματικές κατά το πλείστον– Υπηρεσίες, όλες ζημιογόνες.

ΑΥΤΗ η αθλιότητα, που αποτέλεσε την κύρια πληγή και αιτία της σημερινής ελληνικής χρεοκοπίας, ήταν ήδη γνωστή σ’ όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας. Ολες οι κυβερνήσεις και όλοι οι κρατούντες διατυμπάνιζαν και επαγγέλλονταν «επανίδρυση του κράτους»…
…Αλλά όλοι συνήργησαν στην αποδιάλυση του κράτους!..
(Αδέσμευτος Τύπος)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top