Μια απλή αναζήτηση αρχείου το τελευταίο δίμηνο, όταν άρχισαν τα ζόρικα με την Τρόικα «Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό – Μισθολογικό», πείθει απόλυτα. Υπάρχει αντιπερισπασμός με σκόπιμη σκανδαλολογία. Καθημερινός. Συστηματικός. Επίμονος.
Κάθε ημέρα και μια περίπτωση σκανδάλου, η οποία διοχετεύεται – ανακοινώνεται – εξαγγέλλεται σε βάρος της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παλαιοί διορισμοί, «επιλήψιμες δαπάνες», «σπατάλες διαχείρισης», διάφορες «φαυλότητες» ξαναζεσταίνονται, αμπαλάρονται σε δήθεν ειδικά πορίσματα, ξαναπροβάλλονται καθημερινά, επίμονα συστηματικά.
* Ακριβώς την ίδια εποχή, αρχές Μαΐου, ο πρωθυπουργός σε δύο «συσκέψεις» του Υπουργικού Συμβουλίου (αυτές τις άτυπες, όπου δεν κρατούνται πρακτικά) είχε συστήσει αυτό το «μπαράζ αποκαλύψεων» για το ερχόμενο δίμηνο ως αντιπερισπασμό – άλλοθι – σωσίβιο στα σκληρά και βάρβαρα κοινωνικά μέτρα. Το θλιβερό δεν είναι ότι ο ίδιος προσωπικά και τρεις συνεργάτες του στο Μαξίμου μεθόδευσαν την επιχείρηση γενικής σπίλωσης αυτή, αλλά ότι την υπηρέτησαν τυφλά οι πιο ανίκανοι ή αναποτελεσματικοί υπουργοί της κυβέρνησης πρώτοι.
Ανάμεσά τους Π. Γερουλάνος, Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Δημ. Ρέππας, Κατ. Μπατζελή, Τίνα Μπιρμπίλη και οι περισσότεροι υφυπουργοί τους.
Μπαράζ όχι πλέον κατά υπουργών του Καραμανλή, αλλά και στενών συνεργατών του Α. Σαμαρά πλέον. Ολοι φαύλοι. Ενα φλύαρο και αναποτελεσματικό Υπουργικό Συμβούλιο, που αρχίζει να υπηρετεί το σχέδιο συλλογικής ενοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας. Εάν ο Α. Παπανδρέου εξάντλησε τα όρια της «αντιδεξιάς» καπηλείας των μεταπολεμικών χρόνων, ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να καπηλευθεί τη «δεξιά κλοπή και παρακμή» για τις επόμενες δεκαετίες. Ολική απαξίωση. Η πραγματικότητα ασφαλώς θα τον ξεπεράσει και σύντομα.
* Δεν έγιναν άραγε σκάνδαλα τα 5,5 χρόνια του Κ. Καραμανλή; Ασφαλώς. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Οπωσδήποτε. Τότε; Τότε αρχίζουν να προκύπτουν ορισμένα ερωτηματικά. Σ’ αυτό το μπαράζ ενοχοποίησης έχουν συστρατευθεί (με εντολές συγκεκριμένων ανθρώπων του Μαξίμου και της κυβέρνησης) Ανεξάρτητες Αρχές και επιθεωρητές της Διοίκησης, κρατικοί ελεγκτές, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις Εξεταστικές (ορισμένοι μωροφιλόδοξοι κυρίως και φθαρμένοι πολιτικά) αλλά και παράγοντες της Δικαιοσύνης. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την υπόθεση Γιάννη Αγγέλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ η αρμόδια ανακρίτρια θεωρεί ότι στην υπόθεση του Βατοπεδίου υπήρξε σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο εξαρχής από το Μαξίμου επί Καραμανλή με σκόπιμη επιδίωξη το όφελος της Μονής και τη ζημιά του Δημοσίου.
* Το κατηγορητήριο των 40 σελίδων πάσχει. Θυμίζει αντιγραφή των απόψεων ΠΑΣΟΚ. Ουδείς ευθύνεται από τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όλα έγιναν από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. με φοβερές προθέσεις αυτουργών υπουργών – υφυπουργών και ηθικό αυτουργό τον Γιάννη Αγγέλου (μπορεί αύριο και τον Αργύρη Καρρά ή πλαγίως και τον Θόδ. Ρουσόπουλο) χωρίς να προκύπτει καν τέτοια εμπλοκή. Για παράδειγμα, ο Π. Δούκας ομιλεί μεν για το τηλεφώνημα ενδιαφέροντος του Γ. Αγγέλου τον Ιούνιο του 2004 για την εκκρεμότητα της υπόθεσης Βατοπεδίου, αλλά –κάτι που όχι απλώς υποτιμά αλλά διαστρεβλώνει η ανάκριση–βεβαιώνει ότι ουδέποτε ο Γ. Αγγέλου τού ζήτησε κάτι παράνομο. Μια διαδικασία συνέχεια εκείνης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που η ανακρίτρια δεν δέχεται αλλά παραδέχεται ακόμα και το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ (πλην βεβαίως των άλλων κομμάτων). Θα συνεχίσουμε όμως αύριο.
(του Μιχάλη Δημητρίου -Αδέσμευτος Τύπος) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top