Το να λες ψέματα για αν κερδίσεις εκλογές είχε φτάσει να θεωρείται από τα πολιτικά μας ήθη…. αναμενόμενο. Τώρα προχωρούμε ακάθεκτοι στον κατήφορο. Γίνεται αυτονόητο και το ψέμα σαν διαρκής μέθοδος διακυβέρνησης και παραμονής στην εξουσία.
Η πολιτική πτώχευση της Ελλάδας έχει ήδη επιβληθεί.
Ακούγαμε χθες στα ραδιόφωνα, κατ’ επανάληψιν για να το εμπεδώσουμε (!), βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να φωνάζει υπερήφανος: «Το ασφαλιστικό θα το ψηφίσουμε ό,τι και να λένε. Τι σημαίνει ‘’Δεν’’ και ‘’Δεν’’ (Σ.Σ. αναφέρεται στα ψεύτικα ‘’Δεν’’ του υπουργού ‘’Απασχόλησης’’) Εμείς τα κάνουμε ‘’Ναι’’. Έτσι πρέπει!..».
Την ίδια ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο ασχολείτο με τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, αν και μόλις είχε σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς του Αιγινήτειου, επειδή το υπουργείο δεν είχε προβλέψει τι θα γίνει μετά τη συνταξιοδότηση των δύο φαρμακοποιών του δημόσιου νοσοκομείου!..
Και για να χρωματίσει τη σουρεαλιστική εικόνα της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός δήλωνε υπερήφανα: «Καταφέραμε, ανατρέποντας την ανυποληψία της χώρας μας, που είχε διαμορφώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και πήραμε τη στήριξη των εταίρων μας και της διεθνούς κοινότητας»!..
Και αφού πήρε τη στήριξη ο Γ. Α. Παπανδρέου, έβαλε εγγύηση τα νησιά και την Ακρόπολη για να δανειστεί από το ΔΝΤ, επειδή οι διεθνείς αγορές -που τάχα είχε αποσπάσει τη στήριξή τους- δεν τον δάνειζαν… Το ψέμα στην απόλυτη καθιέρωσή του ως επίσημης γλώσσας των Υπουργικών Συμβουλίων…
Και έτσι ακάθεκτος συνέχισε να λέει στους ομόφρονες υπουργούς του: «Μπορέσαμε και δώσαμε στη χώρα, αλλά και στην ελληνική οικονομία, αξιοπιστία διεθνώς»!.. Μπράβο τους… Ντροπή μας…

(Απογευματινή)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top