Η "ΛΟΓΙΚΗ" ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ
Το "βασάνιζε" καιρό στο μυαλό της. Το συζητούσε με φίλους και στενούς της συνεργάτες. Το επιθυμούσε έντονα, όμως όσο στο προσκήνιο υπήρχε ο Ανδρέας Φούρας δεν το αποφάσιζε. Πίστευε πως μια "ανεξάρτητη" υποψηφιότητα προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή του Γιάννη Δημαρά, μπορούσε να χτυπήσει στα "ίσια" τον Δήμαρχο.
Όταν όμως ο κ. Φούρας ανακοίνωσε πως αποσύρεται, τα δεδομένα άλλαξαν και είπε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που συνυπολόγιζε η δημοτική σύμβουλος Λένα Καλεντζώτη πριν ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της για τον Δήμο Πατρέων;
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ"
Ένα από τα "χαρτιά" που θέλει να παίξει δυνατά η κυρία Καλεντζώτη στην προεκλογική της εκστρατεία είναι αυτό της "ανεξαρτησίας". Δεν επιθυμεί να "χρωματιστεί", γι’ αυτό άλλωστε έσπευσε να δημοσιοποιήσειτις προθέσεις της πριν η ΝΔ πάρει τις όποιες αποφάσεις της. Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι πιθανό χρίσμα και θέλει ν’ αρκεστεί σε μια μια ευχή για καλό αγώνα από τον Αντώνη Σαμαρά. Και τούτο γιατί ξέρει πως η συγκυρία δεν είναι και η καλύτερη για τα δύο μεγάλα κόμματα. Θεωρεί δε πως το ότι επέλεξε το 2009 την Τοπική Αυτοδιοίκηση από μια πιθανή θέση στη Βουλή θα μετρήσει υπέρ της.
Εκτιμά πως η εν γένει στάση της για τις υποθέσεις της πόλης τον τελευταίο καιρό σε συνδυασμό με τη δυναμική που επέδειξε στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές, όταν ήταν υποψήφια βουλευτής δείχνει πως έχει συμπάθειες.
Αυτό το εκτόπισμα πιστεύει πως μπορεί να της δώσει ένα προβάδισμα, σε επίπεδο κοινωνίας, σε σχέση με τον Δημήτρη Αϊβαλή που επίσης προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ. Το γεγονός δε ότι ο κ. Αϊβαλής έχει χαρακτηρισθεί ως "Ντορικός", φαίνεται να την ευνοεί.
Έλαβε υπόψη της και δημοσκοπήσεις, που σύμφωνα με πληροφορίες, της έδειχναν πως μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να είναι δεύτερη στον πρώτο γύρο. Αν πράγματι περάσει στην δεύτερη Κυριακή αισιοδοξεί πως μπορεί να κερδίσει, ανάλογα φυσικά με τον ποιο θα έχει απέναντί της.
Ξέρει πως δεν πρόκειται να δεχτεί ευθείες βολές από τον Γιάννη Δημαρά, με τον οποίο υπάρχει προσέγγιση για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της Πάτρας. Μάλιστα ορισμένοι εκτιμούν πως, όποιος από τους δυο έρθει δεύτερος θα έχει την "συντεταγμένη" βοήθεια του άλλου.
Δεν κλείνει την "πόρτα" συνεργασίας, με τον κ. Δημαρά. Αυτό διεφάνη και στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ επιλέξει ένα πρόσωπο πρώτης γραμμής, δεν αποκλείεται η συνεργασία αυτή να πάρει σάρκα και οστά, πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Τέλος θεωρεί πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγεί ζημιωμένη από την ενέργειά της αυτή, καθώς ακόμα και αν χάσει θα έχει βάλει τις υποθήκες για το μέλλον. Άλλωστε οι επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές θ’ απέχουν μόλις τρεισήμιση χρόνια.

(Αλλαγή της Πάτρας) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top