Η επίλυση του Κυπριακού θα είχε οφέλη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Τουρκία, εκτιμά το Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη, που εδρεύει στο Όσλο.
Σύμφωνα με την έρευνα, υπολογίζεται ότι Η Ελλάδα θα γλίτωνε κάθε χρόνο 2,3 δισ. ευρώ σε αμυντικούς εξοπλισμούς και θα αποκτούσε επιπλέον ετήσια έσοδα 160 εκατ. ευρώ από τον Τουρισμό και την Ενέργεια.
Αστρονομικό είναι το ύψος των κεφαλαίων που θα έφερνε στην περιοχή η μετατροπή του Αιγαίου σε μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Εκτιμάται ότι το τέλος των ελληνοτουρκικών διαφορών θα είχε ως αποτέλεσμα ξένες επενδύσεις προς την Ελλάδα ύψους 19,8 δισ. ευρώ.
Η Τουρκία θα κέρδιζε "μέρισμα ειρήνης" ύψους 17,4 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό ίδιο με το 3,5% του ΑΕΠ της. Σύμφωνα με την έρευνα, θα εξοικονομούσε 5,1 δισ. ευρώ και θα είχε επιπρόσθετα έσοδα 12,3 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στην Κύπρο, εκτιμάται ότι η λύση θα αύξανε το οικογενειακό εισόδημα των Κυπρίων κατά 12.000 ευρώ, θα δημιουργούσε 33.000 νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγούσε σε αύξηση του ΑΕΠ κατά τρεις μονάδες, για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Τη μελέτη εκπόνησαν τρεις γυναίκες οικονομολόγοι , οι Οζλέμ Ογούζ Τσιλσάλ, Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού και Φιόνα Mullen. "Η μετατροπή των προβλέψεων μας σε πραγματικότητα βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών ηγετών", δήλωσαν, παρουσιάζοντας το έργο τους. /ΑΠΕ


Σχόλιο Μήπως νομίζετε ότι είναι τυχαίο το δημοσίευμα , ή τυχαία είναι η συγκεκριμένη μελέτη...... Δεν νομίζω.....Mετά το ΔΝΤ τώρα σειρά έχουν τα εθνικά θέματα... Έτσι με σχεδόν λυμένο το Μακεδονικό ο mr.GAP έχει ρίξει το ειδικό βάρος του στο Κυπριακό! Όλα τα σφάζει....όλα τα μαχαιρώνει! Εσείς Έλληνες κάντε τα μπανάκια σας και όταν με το καλό επιστρέψετε στο κλεινόν άστυ το Σεπτέμβριο θα σας περιμένουν πολλές ,μα πολλές εκπλήξεις, made of America (by George)... Όσο για τα μπουκωμένα ΜΜΕ θα ασχολούνται βεβαίως βεβαίως αν στραβοκατούρησε ο Καραμανλής και πότε....


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top